Düzce’de sağlık sorunlarının en başında, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ki Çocuk Acil Servisi’nin kapatılması geliyor. Çocuğu hastalananlar, kilometrelerce uzaklıktaki Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi’ne gitmek zorunda kalırken, bu durum tepkileri de beraberinde getiriyor.

Dün gündüz saatlerinde çocuğu Zeynep Ağaca Gümüş hastalanan duzcesondakikahaber.com Genel Yayın Yönetmeni Arif Gümüş de, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi’ne gitmek istedi. Hastanenin kapısına kilit vurulduğunu gören Gümüş, ateşler içindeki çocuğunu alarak eşi ile birlikte, kilometrelerce uzaklıktaki Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürmek zorunda kaldı.  

İmkanı olmayanlar için neredeyse gitmenin zor olduğu Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nin önünden video çekerek, tepkisini dile getiren Gümüş, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Çocuk Acil Servisi’nin kapısına kilit vurulmasının Düzce’nin utanç vesikası olduğunu söyledi.

Gümüş, “Düzce’den Bolu’ya çocuk acile geldik. Zeynep Ağaca Gümüş, yani kızım 11 aylık bir çocuk. Yüksek ateş, öksürük, ayriyeten nezle, boğaz ağrısı ile beraber. Düzce’de çocuk acil olmadığından dolayı kalkıp Bolu’ya geldik Düzce’den. Yani şunu söylemek istiyorum, Düzce İlçe mi, il mi? Bu ayıp Düzce’ye yeter. Hadi bizim arabamız vardı, kalktık geldik buraya kadar. Ama eğer ki imkanı olmayan, çocuğunu alıp buraya kadar nasıl gelecek? Koskoca Düzce’de, yani 500 bin nüfuslu Düzce’de çocuk acili yok! Bolu Abant İzzet Baysal Hastanesinde 3 tane çocuk doktoru var. İçeriye girdik ve sadece 2 buçuk dakika sıra bekledik. İmkanı olmayan Düzce’den buraya nasıl gelecek. Bolu Abant İzzet Baysal Hastanesinden içeriye girdik, bir kuruş bile para ödemedik, çocuğumuzun muayenesini ettirdik, bütün ilaçları yazdırdık, ama oradan buraya gelebilmek mesele. Bu bence Düzce’nin bir utanç vesikası” diye konuştu.