Kontrollü normalleşme döneminde büyük önem taşıyan 5-11 Haziran haftasına ait illere göre her 100 bin kişide görülen vaka sayıları açıklandı. Haftalar sonra Türkiye’de 17 ilde artış yaşanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek.” ifadelerine yer verdi.

 
HAFTALAR SONRA ARTIŞ VAR…
Düzce’de 17-23 Nisan haftasından bu yana kademeli olarak düşen vaka sayısında son hafta artış yaşandı. Önceki hafta 63 olan her 100 bin kişide koronavirüse yakalananların sayısı bu hafta 11 puanlık artışla 74,3 oldu. Verilere göre son hafta Düzce’de 298 kişi daha COVİD-19’a yakalandı. Günlük ortalama vaka sayısı da 43’e yükseldi. 


KRİTİK ‘REHAVET’ UYARISI
Koronavirüsle mücadelenin başarıyla sürdürüldüğü Düzce’de yaşanan artışın ardından uzmanlardan kritik rehavet uyarısı geldi. Vatandaşlar hala ölümcül etkisini koruyan salgına karşı başta maske, mesafe ve temizlik kuralları olmak üzere alınan tüm tedbir ve kurallara uymaları konusunda bir kez daha uyarıldı. Bir yandan aşılamada her gün yeni bir rekor kırılan kentte başarının sürmesi için vatandaşlarla büyük iş düşüyor.