Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından halkın bulaşıcı hastalıklara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla etkinlikle farkındalık oluşturucu etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda “Dünya Hepatit Günü” dolayısıyla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik girişinde stant açıldı. Farkındalık etkinliği hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları tarafından ilgi gördü. Hepatitlere karşı nasıl korunacakları konusunda bilgi alan vatandaşlar, merak ettikleri noktalar hakkında da sağlıkçılara sorular yöneltti.

Etkinlik kapsamında; stantta görevli sağlık çalışanlarınca viral hepatitlerin (bulaşıcı sarılık) önlenmesi, hastalıktan korunma ve tedavi yolları hakkında sadece halka değil hastanede görevli personellere de bilgilendirmelerde bulunuldu. Viral hepatitlerle ilgili bilgilerin yer aldığı broşürlerin de dağıtımı gerçekleştirildi.

Dünya Hepatit Günü

Viral hepatitler tüm dünyada yaygın olarak görülen, ülke ekonomilerini çok yakından ilgilendiren ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak kabul ediliyor. Dünya genelinde hastalığın büyük oranda geç dönemde belirti vermesi ve hastaların büyük çoğunluğunun hastalıklarının farkında olmamaları nedeniyle hepatite dikkat çekmek amacıyla 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü olarak belirlendi.

 

Hepatit, en basit anlamıyla karaciğerin iltihabıdır ve pek çok nedene bağlı olarak oluşabilir. Bu nedenlerin başında viral enfeksiyonlar geliyor. Viral hepatitlere sebep olan farklı hepatit virüs tipleri (hepatit A, B, C, D ve E) bulunurken, bunlardan hepatit B, C ve D kronik karaciğer hastalıklarına yol açıyor.