Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören diyabetli çocuklar ile drama ve oyun atölyeleri gerçekleştirdi.


Diyabetle mücadele eden çocukların tedavi sürecinin, bu tarz etkinliklerle ruhen desteklenmesinin ve hastalığın olumsuz yönlerinin azaltılmasında oyunun araç olarak kullanılmasının amaçlandığı etkinlikte, tedavinin eğlenceli ve daha kolay hale gelmesi hedeflendi.


Etkinlikte Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencilerinden; Merve Çıldır, Melike Akdoğan, Emine İlhan, Beyza Çetinkaya ve Cansu Çakır yer aldı.


Düzce Üniversitesi öğrencilerinin, diyabetli çocukların tedavi sürecinde eğitici oyunlar, yüz boyama etkinlikleri ve çeşitli yarışmalar düzenlemesinden memnuniyetlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, bu çalışmaların sürekli hale getirilmesine ve iş birliklerine açık olduklarını belirtti.
HABER:C.ÜSTÜNER