Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Düzce'nin bir çok doğal zenginliğini içerisinde barındıran beldede turizm odaklı devam eden çalışmaları anlattı. Başkan Kılıç ayrıca orman yolu olması nedeniyle yaylara ulaşımda karşılaşılan sıkıntılardan da bahsetti.

"YOL KONUSUNDA SIKINTILARIMIZ VAR"

Kılıç şöyle konuştu: "Biz Beyköy'e her zaman doğaya açılan bir pencere gözüyle bakıyoruz. Doğa turizmi Beyköy'de var. Uğursuyu dediğimiz yerde vatandaşlarımız piknik yapıyor. O alanlara çöp kovasını koyuyor ve temizliklerini yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar temizlemeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın da dikkatli olmasından yanayız. Doğayla ilgili gezecek çok yerimiz var. Samandere Şelalesi bölgemizde... Samandere'den Abant'a ulaşacağımız yolumuz mevcut. Odayeri Yayları ve Torkul Göleti de gayet güzel. Ancak yol konusunda sıkıntılarımız var. Yollarımız orman yolu ve ilerleyen zamanlarda turizmi hızlandırmak için asfalt yapılması halinde doğaya gidecek insan sayımızı daha da çoğaltacaktır." 

"FAY HATTI NEDENİYLE YÜZEYE ÇIKARTMAK MALİYETLİ"

Beyköy sınırları içerisinde bulunan ve yıllardır değerlendirilmeyi bekleyen Derdin Kaplıcaları ile ilgili sonunda gerekli adımların özel sektör tarafından atıldığını müjdeleyen Başkan Kılıç, bölgeye devremülk, otel ve sağlık binası yapılacağını açıkladı.
Kılıç, "Çocukluğumdan hatırlıyorum; insanlar at arabalarıyla kaplıcaya gidiyordu. Motorlu araç yoktu. Buna rağmen Derdin Kaplıcası'nda güzel bir kaynak vardı. Zamanla bu kaplıca bertaraf oldu, tamamen harabe haline dönüştü. Ama 3 yıl önce İstanbullu bir firmanın yetkilisi "Derdin Kaplıcası'nı hayata geçirmek istiyorum, bununla ilgili çalışmalarımı yaptım. Beyköy'e devre mülk yapmak istiyorum" dedi. İki adet sondaj yapıldı. 750 metrede 45 derece sıcak su var. Aşağıda bir fay hattı olduğundan bunu yüzeye çıkartmak maliyetli bir iş. İki firma da çıkarttı. Şuanda 30 derecede akan bir su var. İnşallah bunlar sonuçlanır. Biz buranın devremülk temelini de attık. Burada 70 dönüm arazi üzerinde yatırım başladı. Otel ve sağlık binası olacak." dedi.
"BU SUYUN EŞ DEĞERİ DÜNYADA SADECE BİR YERDE VAR"

Derdin Kaplıcaları'nın suyunun araştırmaya konu olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, "Bizim Derdin Kaplıcamızın raporları var. Dünya'da iki yerde var. Biri Derdin'de diğeri Almanya-Fransa sınırının ortasında... Şifa niyetine içilebilen tek sudur." şeklinde konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER