Tüm dünyada etkisini her geçen gün arttırarak devam eden ve çeşitli mutasyonlara uğrayarak bulaş riskini arttıran koronavirüs salgını ile mücadele çalışması kapsamında aşılama çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Türkiye genelinde aşılama çalışmalarının hız kazanması ile bir süre önce düşen ancak 1 Temmuz’da geçilen ‘tam normalleşme’ süreci ve sonrasında 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların rehavete kapılması ile COVİD-19 vaka sayıları yeniden artışa geçmişti.

Vaka sayılarının artışa geçmesi ile birlikte tüm yurtta koronavirüsle mücadelede en etkili silah olan aşı için seferberlik başlatıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden sürekli olarak aşılamanın önemine vurgu yaparak vatandaşları her geçen gün aşıya davet ederken sosyal medya hesabı üzerinden umut verici haberleri de kamuoyu ile paylaşıyor.

Aşı dozu sayısı 80 milyonu geçti…

18 yaş ve üzeri nüfusta iki doz aşısını tamamlama oranı %50’nin üzerine çıktığı müjdesini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Bakan Koca, “Covid-19 salgınına karşı uygulanan aşı dozu sayısı 80 milyonu geçti” ifadelerine yer vererek vatandaşları bir kez daha aşıya davet etti.

Düzce’de 389 bin 29 doz aşı…

Öte yandan, Düzce’de artan vaka sayılarına karşı Düzce Valisi Cevdet Atay’ın başlattığı aşı seferberliği tüm hızı ile devam ederken Düzce’de toplam yapılan aşı sayısı 389 bin 29’a yükseldi. 205 bin 429 kişiye 1. doz aşısı uygulanırken 153 bin bin 8839 kişiye ise her iki doz aşıları uygulanarak toplum bağışıklığı oluşturulmaya her geçen gün 1 adım daha yaklaşıldı.

HABER: Mustafa KİLELİ