20-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenen eğitime Düzce Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Akçakoca Devlet Hastanesi, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Düzce İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde görevli toplamda 24 gönüllü UMKE personeli katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Mevlüt Yıldız ve Sağlık Hizmetleri Uzmanı Yusuf Yıldırım’ın ziyaret ettiği kampta, eğitmenler İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ahmet Kömürcü, UMKE Koordinatörü Ahmet İyi, Eğitmen Prm. Oktay Sarisinoğlu ve Eğitmen ATT Salih Kalafat tarafından verildi.

UMKE personelinin katıldığı tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdür Dr. Yasin Yılmaz, son zamanlarda yurt genelinde artan kayıp ve orman işçilerinin yaşadığı kaza sonucu oluşan kurtarma ve sağlık ihtiyaçlarına binaen eğitim kampının düzenlendiğini, düzenlenen eğitim programı içerisinde geniş arazilerde koordinatlara yönelik arama ve medikal kurtarma çalışmaları kapsamında oryantiring eğitimi, doğada hayatta kalma ve zor şartlar altında medikal tedavi uygulamaları eğitimlerinin verildiğini ifade etti.

Yılmaz,  “Bizler İl Sağlık Müdürlüğü olarak sizlerin hep yanınızdayız ve her zaman UMKE’yi desteklemeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

HABER: Savaş ARI