Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde büyük önem taşıyan 7-13 Ağustos haftasına ait illere göre haftalık 100 bin kişiye düşen vaka tablosunu paylaştı.

İllere göre haftalık COVİD-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 181,96, Ankara'da 199,55, İzmir'de 49,81 oldu. Son bir haftada vaka sayısı en çok artan iller ise; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan oldu. Ardahan haricindeki diğer 4 şehirde aşılama oranının düşük kalması aşılamanın salgınla mücadeledeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

KOCA: SALGIN SON HASTA İYİLEŞMEDEN BİTMİŞ SAYILMAZ

Son hasta iyileşmeden salgının bitmeyeceğinin altını çizen Bakan Koca, “Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart. Maske, Mesafe ve Temizlik olmazsa olmaz.” sözleriyle aşılama ve TMM kurallarının önemine dikkat çekti.

BİR HAFTADA 581 KİŞİ DAHA COVİD-19’A YAKALANDI

Verilere göre salgın nedeniyle son bir haftada 6 kişinin hayatını kaybettiği Düzce’de 7-13 Ağustos tarihleri arasında 10 puan düşüşle haftalık 100 bin kişiye düşen vaka sayısı 145,32 oldu. Bir haftada 581 kişinin daha koronavirüse yakalandığı tespit edildi. Geçen hafta ortalama vaka sayısıysa 83 olarak kayıtlara geçti.

GEÇEN HAFTA 83 OLAN VAKA BU HAFTA 130’A DAYANDI

Salgının etkisini arttırarak yayılmaya devam ettiği Düzce’de günlük vaka sayısının 130’e dayanması ise önümüzdeki hafta çok daha ağır bir tabloyla karşılaşılacağı endişesine neden oluyor. Vakalarla birlikte ölüm ve hastaneye yatışların da arttığı kentte uzmanlar vatandaşları kalabalık noktalardan uzak durmak noktasında uyarırken ‘Bir an önce aşı ve maske, mesafe temizlik kurallarına tam uyum’ çağrısı yapıyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN