Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan’ın yerine beklenen atama yapıldı.

Konya Beyhekim Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Özyörük Düzce İl Sağlık Müdürlüğüne görevine getirildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu 45 yaşındaki Özyörük pratisyen hekim olarak görev yapıyordu.
1971 yılında Konya’da dünyaya gelen Özyörük, ilk orta ve liseyi Konya’da bitirdi. 1988 Yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı. 1994 yılında aynı fakülteden mezun olan Mustafa Özyörük daha sonra İktisat Fakültesi yönetim Organizasyon dalında master yaptı.

Özyörük, Kaşınhanı Sağlık Ocağı,Emirgazi Sağlık Ocağı ve Afganistan Mezarı Şerif Başkonsolosluğunda hekim olarak 11 yıl sağlık sektöründe görev yaptıktan sonra 17/04/2006 tarihinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın imzasıyla Çankırı Sağlık İl Müdürlüğü’ne atandı. 2 yıl Çankırı’da görev yapan Özyörük 2008 yılında Karaman İl Sağlık Müdürü oldu. 2009-2013 yılları arasından Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinde bulunan Özyörük 2013-2015 Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Verimlilik Biriminde görev yaptı. Özyörük son olarak 2015 yılında bugüne kadar hastane yöneticisi olarak görevini sürdürdü.