Tüm dünyaya kâbusu yaşatan Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını ilk Türkiye’de görüldüğü tarih olan 11 Mart 2020 yılında hayatımıza girdi. Türkiye genelinde, salgınla mücadelede kendi ailelerini bile görmeden, günlerce canları pahasına salgınla en ön cephede savaşan sağlık çalışanları, bazen şiddete maruz kalsalar da asla mücadeleden vazgeçmediler.

2022 yılına sayılı saatler kala Düzce Atatürk Devlet Hastanesine giden Öncü Haber ekibi, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve diğer sağlık çalışanlarına ‘2022 yılından ne bekliyorsunuz?’ diye sordu.

Yılmaz: “Bütün vatandaşlarımızı aşılarını olmaları için sağlık tesislerimize davet ediyorum”

Tüm Düzce halkının yeni yılını kutlayan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz salgınla mücadeledeki en güçlü silahın aşı olduğunu hatırlatarak, “2022 yılından beklentim; tüm Düzce halkına sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum. Bunun yanında 3. Doz aşılarımız başladı biliyorsunuz. Tüm dünyada Omicron varyantı ile ilgili yüksek rakamlar var. Şu anda ülkemizde vaka sayılarımız çok olumsuz seyretmiyor, ama bunu her zamanki gibi Covid-19 salgının başladığı günden bugüne kadar nasıl hep beraber elbirliği ile mücadele ettiysek, elimizdeki silahı kullanıyoruz ve 3. Doz aşılarımızı yaptırıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı ben aşılarını olmaları için sağlık tesislerine davet ediyorum, hatırlatma dozlarını yaptırmak üzere. Onun dışında da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyorum. Herkese tekrar mutlu yıllar diliyorum” dedi. 

Canan Yıldız: “ Tek temennimiz, 2022 yılının sağlıklı bir yıl olması” 

Yeni yılın tüm Düzce halkına sağlık ve mutluluk getirmesi dileğinde bulunan hemşire Canan Yıldız, “2022 yılında tek temennimiz, sağlıklı bir yıl olması. İnanın aklımızdan başka hiçbir şey geçmiyor. Herkesin huzur dolu ve sağlıklı yaşamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yıldız Hemşire: “İnşallah pandemiden 2022 yılında kurtuluruz”

Acil Servis Çalışanı Yıldız Hemşire ise, bazı insanların koronavirüs salgınını basite aldığının altını çizerek, 2022 yılından beklentisinin de salgından kurtulmak olduğunu belirtti. Yıldız hemşire, “2022 yılından beklentimiz, sağlık çalışanlarına şiddet haberlerinin olmadığı, özlük haklarımızın tamamen verildiği, bütün sosyal haklarımızın göze alındığı bir yıl olarak gelmesini temenni ediyorum. İnşallah bu pandemi belasından da halkımız ve biz kurtuluruz. Bu Koronavirüs salgınını çok basite alan insanlar var. Biz burada her şeye bire bir şahit olduğumuz için genç ve yaşlı kaç tane ölümlerin olduğu, insanların kendi anne ve babalarının cenazesine katılamadığı, kendi evlatlarına dokunamadıkları anları gördük. O yüzden buna dikkat edelim, mutlaka herkes aşılarını olsun. Aşının koruyucu olduğuna bizde, herkeste inanıyor. Bu bitmeyecek, artık hayatımıza girdi. Onun için önlemlerimizi almalıyız” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI