1 Temmuz’da başlayan tam normalleşmede maske ve mesafenin göz ardı edildiği bayram tatili ve aşıya yanaşmayanların faturası ağır oldu. Ülke genelinde 4 bine kadar gerileyen vaka sayıları 22 bin eviyelerine kadar çıktı. Aşının hayati önemine değinen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yeni vakaların yüzde 87’sinin, hastaneye yatanlarınsa yüzde 95’inin iki doz aşı olmayan vatandaşlar olduğunu açıkladı.

HASTANEDE AŞI KUYRUĞU

Tüm bu gelişmelerle birlikte dördüncü dalga artık kaçınılmaz olarak görülürken Düzce’de günlük binin altına kadar gerileyen aşılamaya ilgi yeniden arttı. Başta Düzce Atatürk Devlet Hastanesi olmak üzere aşı birimlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Bazı vatandaşlar ise randevulu geldikleri halde uzzayan sırada beklemekten dem vurdu. Öncü WhatsApp İhbar Hattı’na ulaşan bir vatandaş, “Aşı sırasının randevunun ne anlamı var? Allah aşkına randevu verip bu kadar insanı toplamanın mantığı ne? Sonra bu kadar insan ne sosyal mesafe…” ifadeleriyle yakındı.

“VATANDAŞLARIMIZ İSTEDİKLERİ YERDE AŞI OLABİLİRLER”

Konuyla ilgili Öncü Haber’e konuşan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, salgının daha öncekilerde olduğu gibi aşıyla son bulacağını hatırlatarak, “Sağlık Bakanlığımız, toplum bağışıklığı hedefinin en kısa sürede sağlanması amacıyla vatandaşa en kolay şekilde aşı ulaştırabilmek için randevusuz aşı uygulamasını başlattı. İl genelindeki tüm aile sağlığı merkezlerimizde, devlet hastanelerimizde, Sağlıklı Hayat Merkezimizde ve otogar ile valilik önündeki aşı birimlerimizde vatandaşlarımız aşıya ulaşabiliyor. Gezici aşı timlerimiz de köy ve mahallerimizi geziyor. Aşı olmak isteyen vatandaşlarımız herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurarak aşılarını olabilirler.” dedi.

“SEFERBERLİKLE AŞIYA İLGİ ARTTI”

Geçtiğimiz salı günü Düzce Valisi Cevdet Atay koordinasyonunda başlatılan köy köy, mahalle mahalle aşı seferberliğiyle günlük aşılamanın 7 bine kadar çıktığını kaydeden Dr. Yılmaz, “Valimizin başlatmış olduğu aşı seferberliği kapsamında aşı ekiplerimiz köy köy mahalle mahalle gezerek vatandaşlarımıza aşı uyguluyor. Ciddi bir aşama kaydettik. Günlük 6-7 bin aşılama yapıyoruz. Salgının gündemimizden çıkması ve kazanımlarımızın korunması için tüm Düzceli vatandaşlarımızı bir kez daha aşıya davet ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Düzce’de en az bir doz aşı olanların sayısı 193 bini geçti. Toplam uygulanan aşı dozu sayısı da 334 bin oldu. Henüz aşı olmayanların sayısı da seferberliğin ardından 99 bine geriledi.