Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgını, hayatımıza girdi gireli salgından en çok esnaf kesimi etkilendi. Salgınla mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle bazı sektörler aylarca işyerlerini zorunlu olarak kapatmak zorunda kaldı. Şimdi ise artan vakalar ile birlikte 4. dalganın sinyallerinin verilmeye başlaması, tüm ülkede olduğu gibi Düzce’de de esnafları tedirgin ediyor.

Getirilecek kısıtlamalarla, yeniden işyerlerinin kapatılmasına tahammülü olmayan Düzceli esnaflardan başlatılan aşılama seferberliğine tam destek geldi. Konu ile ilgili ilk kez Öncü Haber Mikrofonuna konuşan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzceli esnaflar olarak aşı seferberliği başlattıklarını duyurdu.

Pandemi döneminde Düzceli esnafların büyük zararlar gördüğünün altını çizen Kayıkçı, “Bu Covid-19’un çözümünün aşıda olduğu, dünya genelinde ortaya çıktı. Bir ara biliyorsunuz, bizim vakaların yükselme sebebi, Çin kendi taahhüdünü yerine getirmedi ve kendi halkını aşıladı. Şu anda da halkının yüzde 90’nını aşılamış durumda. Yani bunun çözümünün aşı olduğu belli. Düzce’de Sayın Valimizin önderliğinde bir çalışma yapılıyor, bu aşı kampanyaları kapsamında. Aşı kampanyası değil, aşı aklı kullanalım. Biz aşılama ile ilgili bir kampanya başlattık. Bu kampanyaya dahil olan esnaflarımız var, diğer esnaf arkadaşlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bir hafta veya 10 gün esnaflarımız, aşısını yaptıran vatandaşlara yüzde 10 indirim yapacaklar. Bu konu ile ilgili işyerlerine üzerinde ‘Bu müessesede aşı yaptıranlara yüzde 10 indirim yapılacak’ şeklinde afiş ve tabelalar asılacak. Şimdi esnafımız bu kampanya ile ilgili önümüzdeki haftayı bekliyorlar. Bu kampanyaya Düzce’deki bütün esnaflarımızın destek vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI