Yapılan ölçümlerde, Türkiye’nin en kirli havasını Düzce halkı soluyor. Düzce’de hava kirliliğinin önüne bir türlü geçilemezken, konu CHP Düzce’den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından meclis gündemine taşındı. Bunun üzerine harekete geçen Düzce Valiliği, Düzce Milletvekilleri ve Düzce Belediyesi, hava kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalar başlattı.

Ama ne yazık ki, Düzce’nin çeşitli bölgelerinde hava kirliliğine neden olan eski lastik yakıldığı yönünde görüntüler gelmeye devam ediyor. Bu durum denetimlerin yetersizliğini gözler önüne sererken, çevreye ve insan sağlığına ciddi zararlar veren eski lastiklerin yakılmasının önüne geçilemiyor.

En son Çay Mahallesi Gençlik Merkezi’nin arka tarafındaki boş arazide yakılan eski lastikleri vatandaşlar cep telefonları ile görüntüleyerek, 0542 767 18 81 Numaralı Öncü Haber WhatssAp ihbar hattına gönderdiler. Hemen hemen her gün aynı manzara ile karşılattıklarını ifade eden vatandaşlar,  yetkili kurumlara bir çok kez şikayette bulunmalarına rağmen, henüz olumlu bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler.

İmalatında Karbon siyahı, uçucu organikler, yarı-uçucu organikler, çok halkalı hidrokarbonlar, yağlar, kükürt oksitler, azot oksitler ve nitrosaminler, gibi tehlikeli maddeler kullanılan lastiklerin yakılması sonucunda ortaya çıkan gaz çevre ve insan sağlığına büyük zararlar veriyor.

HABER: Savaş ARI