Son dönemde Düzce il geneline yayılarak fındık başta olmak üzere tarımsal üretimi tehdit eden Amerikan Beyaz Kelebeği kâbusu devam ediyor. Ağaçlarda yaprak namına bir şey bırakmayarak verimi düşüren istilacı kelebek, yapılan tüm mücadele çalışmalarına rağmen artarak yayılıyor. Amerikan kâbusu müdahale edilmezse ağaçların tamamen kurumasına bile yol açıyor.

Sonbaharın gelmesi ile bahçeleri terk eden tırtıllar bu kez mahallelerde yayılarak evlere musallat oldu. Bahçeşehir başta olmak üzere Düzce’nin her noktasından konu bile ilgili şikayetler yükselmeye başladı.

Amerikan Beyaz Kelebeği tırtılları son olarak Koçyazı Mahallesi’nde bulunan Akşemseddin Camii ve çevresinde bulunan evlerin duvarlarını istila etti. Tırtılların giderek artması nedeniyle kapı ve pencere açamaz hale gelen mahalle sakinleri yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

İnsanlara ve çevreye daha fazla zarar vermemesini isteyen vatandaşlar konu ile ilgili şikâyetlerini ve mahalledeki son durumu gösteren fotoğrafları 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na gönderdi.

Yaklaşık 10 gün önce Akşemseddin Camii ve çevresindeki evlerde başlayan Amerikan Kelebeği tırtılı istilasının giderek yayıldığını belirten vatandaşlar yetkililerden mahallenin ilaçlanmasını ve çevre bakımının yapılmasını istedi.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ