Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınıyla mücadele kapsamında tüm Türkiye hafta sonları evlerine kapanıyor. Bu süreçte ailelerin keyifli vakit geçirmesi için salgın nedeniyle açık havada yapılamayan kamp etkinlikleri de eve uyarlandı.

Türkiye İzcilik Federasyonu, Server Gençlik ve Server Genç Hanımlar organizasyonuyla düzenlenecek olan “Evim Kampım Olsun” etkinliğiyle evlerde kamp rüzgarı esecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 17-18-19 Aralık tarihlerinde evlerde profesyonel çadır ile değil, ev imkanlarından faydalanılarak çadır kurulacak. Kamp boyunca etkinlik liderleri ailelerle sürekli iletişim halinde olacak ve birbirinden keyifli etkinliklere imza atılacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 15 ARALIK SALI

Türkiye genelinde şimdiye kadar 2 bini aşkı ailenin başvurduğu etkinliğin Düzce ayağını ise Düzce Seri Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Derneği yürütecek. Tamamen ücretsiz olan etkinliğe katılmak isteyen aileler derneğin facebook sayfasından yarın (15 Aralık Salı) akşama kadar kayıt yaptırabilecek.

Etkinlik hakkında Öncü Haber’e konuşan Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Çetin Esen, hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dikkati çekerek, projenin evlerinde vakit geçiren çocuklar ve aileler için hayata geçirildiğini söyledi.

BAŞVURULAR DERNEĞİN FACEBOOK SAYFASINDAN YAPILACAK

Dernekleri hakkında da bilgi veren Esen, “2010 yılında kurulduk. Türkiye İzcilik Federasyonu’na resmi olarak kayıtlı bir kulübüz. Çeşitli mahalli ve bölgesel kamplar yapıyoruz. Server Gençlik ve Server Hanımlar ortaklığında yürütülen bir proje. İlki geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi. Bu hafta sonu ikinci projemiz gerçekleştirilecek. İzci olan veya olmayan adaylarımızla küçükken nasıl çarşafları sandalyelerle birleştirerek çadırlar kurar oyunlar oynardık. Bu şekilde çocuklarımızla birlikte aileler olarak çadır kurarak 18-19-20 Aralık’ta bu kampımızı gerçekleştireceğiz. İçerisinde çeşitli istasyonlar olacak ve biz programları ailelerimize ileteceğiz. 15 Aralık Salı (yarın) akşamı kayıtlarımız sonu erecek. Düzce Seri Gençlik Derneği’nin Facebook sayfasından bizimle ailelerimiz iletişime geçebilirler” dedi.

İLK KAMPIN ARDINDAN BAŞVURULAR KATLANDI

Etkinliğin ilkine Türkiye’den ve dünyanın birkaç farklı ülkesinden 500 ailenin katıldığını ancak talebin oldukça artarak 2000 aileye ulaşıldığını belirten Esen, “Çok kolay ve zevkli bir kamp olacak. Ailecek hep birlikte güzel vakit geçirilecek. Bu dönemde öğrencilerin derslerini aksatmamasına da azami dikkat edilecek. İlk etkinlikten çok güzel tepkiler aldığımız için sayı çok arttı elhamdülillah. Düzce’den de 30’u aşkın ailemiz şu ana kadar başvurdu ancak başvurular devam ediyor. Buradan anne babalarımıza da şunu söylüyoruz. Lütfen çocuklarınıza zaman ayırarak onlarla sanki doğal ortamda ki Düzce deprem yaşamız bir bölge. Bu şartlara hazırlıklı olmamız lazım” diye konuştu.

EN İYİ ÇADIRA SÜRPRİZ ÖDÜL

Öte yandan 20 Aralık Pazar akşamı sona erecek proje kapsamında ev imkânlarıyla en iyi çadırı kuran izciye sürpriz bir ödül verilecek. “Ailece kitap okuma”, “ailece oyun”, “izci simidi yapımı”, “akraba ve dost iletişimi”, “kurabiye yapımı”,” ilk yardım”, “afetlere karşı tedbirler”, “bir iyilik yap istasyonu”, “spor egzersizi ve bayrak töreni” gibi etkinliklerin yer aldığı #EvimKampınOlsun 2 projesinde, izciler liderleriyle online platformlardan iletişim kurarak eğitim seminerlerine katılacak.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ