Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Aralık tarihlerine ait illere göre haftalık 100 bin kişiye düşen vaka haritasını yayımladı. Tabloya göre 100 binde en çok vaka görülen il 468 ile Kırklareli oldu. Vaka yoğunluğu en az olan kent ise 2,09 ile Van olarak kayıtlara geçti.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede tam normalleşmenin başladığı 1 Temmuz’dan sonra artışın durdurulamadığı, haftalık 100 bin kişide vaka ortalamasının 500’ün üzerine çıktığı kentte son haftalarda yaşanan düşüş 18-24 Aralık’ta da devam etti.

Ortalama günlük vaka 75

Bir önceki hafta 173 olan haftalık vaka, 132’ye geriledi. Hafta boyunca 525 vatandaşa COVİD-19 teşhis konulurken günlük ortalama vaka sayısı ise 75 oldu. Veriler temmuzun son hatasından bu yana Düzce’nin en düşüğü olarak kayıtlara geçti.

Tablo tersine döndü

Öte yandan 10 gün öncesine ait verilerdeki iyiye gidiş geçen hafta itibariyle yerini yeniden yükselişe bıraktı. Omicron varyantının tüm yurtta yayılmasıyla katlanan vakalardan Düzce’de nasibini aldı. İl genelindeki hastanelere C0VİD-19 testi vermek için gelen vatandaşların sayısında artış yaşanıyor.

4 kişiden 1’i aşısız

Uzmanlar bu duruma karşı hala en koruyucu tedbirlerin maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam riayet olduğunu belirtirken virüse karşı en güçlü silah ise aşı. Aşılamada ülke ortalamasının altında seyreden Düzce’de, 18 yaş sütü her 4 kişiden 1’i 2 doz dahi aşı olmadı. Aşılamada 5. Doz uygulamasına devam ediliyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN