Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde rutin temizlik işlerini sürdürürken, koronavirüs salgınının artışa geçmesine bağlı olarak oluşturulan toplu genel temizlik ekipleri de sırasıyla her mahalleyi köşe bucak temizlemeye başladı. 

Konuya ilişkin belediyeden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Şehrin her noktasının titizlikle temizlendiği çalışmalar kapsamında ekipler hafta sonu sokağa çıkma yasağını da fırsat bilerek Karaca Mahallesinde köşe bucak temizlik yaptı. İlk olarak Hamidiye Mahallesinde yapılan temizlik çalışmasının ardından Karaca Mahallesi’nde yağmurlu havaya rağmen çalışma aksatılmadı. Temiz Şehir Düzce sloganıyla yola çıkan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibinde 18 temizlik personeli, 3 süpürge, 3 operatör, 1 JCB, 1 kamyon, 1 yıkama aracı, 1 formen ve konteynırların tamiri için 2 kaynak ustası olmak üzere 30 kişilik personel ve araç hazır bulundu.

KONTEYNIRLAR TAMİR EDİLDİ

Hamidiye ve Karaca Mahallelerini karış karış temizleyen ekipler, tamire ihtiyacı olan çöp konteynırlarını da kaynak ustaları marifetiyle onardı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışmalar kapsamında; yabani otları biçiyor, sokakları, kaldırımları süpürüyor, yolları yıkıyor, konteynırları dezenfekte ediyor, boş arsaları temizliyor, bahçe artığı, eski eşya ve moloz atıklarını kaldırarak görüntü kirliliğinden yok ediyor.”

TEMİZLİK KAMPANYASINA DAVET

Açıklamada Başkan Özlü’nün de görüşlerine yer verildi.

Şehri daha yaşanabilir kılmak ve tertemiz bir Düzce oluşturmak için “Temiz Şehir Düzce” projesine özel önem veren ve yeni temizlik araçlarını Düzce’ye kazandıran Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, önümüzdeki günlerde 56 mahallede başlayacak topyekun temizlik çalışmasına Düzceliler’in de sahip çıkmasını istedi. Başkan Özlü, “Özellikle pandemi sürecinde vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir yaşam alanı sunmak için şehrimizin her noktasında detaylı bir temizlik kampanyası başlatıyoruz. “Temiz Şehir Düzce” projemizin ilk provasını Hamidiye Mahallemizde gerçekleştirdik. İkinci olarak Karaca Mahallemizde çalışma yaptık. Bundan sonra hep birlikte yeni ekipmanlarımız ve araçlarımız ile birlikte her hafta bir mahallemizde temizlik çalışması yapacağız. Gayretli çalışmalarından dolayı ekiplerimizi kutlarken hemşehrilerimizin de bu kampanyaya sahip çıkarak çevremizi güzelleştirmemizde ve sağlıklı hale getirmemizde bize yardımcı olmalarını istiyorum.” ifadelerinde bulundu.