Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Marka) ile Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa  “Sağlık Tesislerinde Temizlik Faaliyetlerinin İzlenebilirliğinin Değerlendirilmesi” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, özellikle Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin hijyen denetiminin anında tespit edilebilmesi için, tuvaletler başta olmak üzere bazı noktalara QR Kod Okuyucu barkodlar yerleştirildi.

Hasta ve hasta yakınlarının, tuvalet ve bazı noktalardaki olumsuzlukları QR Kod okuyucu barkodları telefonları ile okutarak karşılaştıkları olumsuzlukları anında  temizlik personeline iletmesini yarayan sistemle,  hastanenin temizlik faaliyetlerinin takibinin, hızlı bir şekilde sağlanması amaçlanıyor.

Projenin tanıtımını yapan Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Elif Yılmaz, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteği kapsamındaki projenin tanıtımını yapmak için toplandık. Amaç, sağlık tesislerindeki temiz faaliyetlerinin takibini sağlamak. Tuvaletlerimize karekod yerleştirdik ve normalde imza ile yapılan temizlik denetimlerinin karekod sistemiyle temassız ve anında takibini sağladık. Hastaların da memnuniyetini artırmaya yönelik bir sistem bu aynı zamanda, hastaların hemen temizlik sorununu bildirmesi sağlanıyor. Yerel bir firma aldı bu projeyi onların da katkısı çok büyük; onlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI