Düzce Üniversitesi İstiklal Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Necmi Aksoy, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek, Şube Müdürü Hüseyin Dikmen, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, konferansın Çevre ve Sağlık Alanlarında İhtisaslaşma Programı kapsamında düzenlendiğini belirterek, eski öğrencisi olan ve daha öğrencilik yıllarındayken üretime yönelik çalışmalar yapan Levent Kahrıman'ın kendi markasını oluşturduğunu dile getirdi. Anadolu'nun bir cennet vatan olduğunu söyleyen Prof. Dr. Uğraş, bu cennet vatanı koruyup geliştirmek için de çalışıp üretmek gerektiğini ifade ederek bu konuda çalışmalar yapan davetli konuşmacıya teşekkür etti.

“Eski insanların ölmemek, günümüz insanların ise yaşlanmamak için kullanıyorlar”
Açılış konuşmasının ardından sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen kimyager Levent Kahrıman, kozmetik ürünlerini eski insanların ölmemek için, günümüz insanların ise yaşlanmamak amacıyla geliştirip kullandıklarını ifade ederek, kozmetikte etkinlik ve güvenlik kaygısının olduğuna dikkat çekti. Kahrıman, 15 yıl öncesine kadar kozmetik ürünlerinde 22 bin çeşit sentetik ürün kullanıldığını ve bu ürünleri kullanan kişilerin de gelecek yıllarda sağlık sorunlarıyla karşılaşıp karşılaşmayacaklarını bilmedikleri için, doğal ürünlere yöneldiklerini vurguladı.

“Tarihte ilk tahıl bu topraklarda üretildi”
Anadolu'da 10-11 bin civarında bitki türü yetiştiğini yaklaşık 3 bin ve bunun çeşidinin endemik türler olduğunu söyleyen Levent Kahrıman, tarihte ilk tahılın bu topraklarda üretildiğini belirterek, bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Yaklaşık bin civarında tıbbı ve aromatik bitkilerin tedavi amaçlı kullanıldığına dikkat çeken Levent Kahrıman, bir yere ait ürünlerin markalaşma çalışmaları yapılırken, yöreye ait hikayeler ile birlikte markalaşma yapılmasının insanlar üzerinde daha kalıcı etkiler bıraktığına ve o ürüne talebin artığına işaret etti.

Kimyager Levent Kahrıman, gerçekleştirdiği sunumun sonunda, İva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışmasında ödül alan filmlerin gösterimini izleyicilerle paylaştı.

Program sonunda yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Kahrıman'a Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Haber: Ö. YILMAZ