Akşam saatlerinde L.H.A isimli çocuğunun hastalanması üzerine Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Aciline başvuran anne  K.A, Çocuk Acilinin kapalı olduğunu öğrenince, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi’ne başvurmak istedi. Burada da pandemi nedeniyle çocuğunu muayene ettiremeyen anne K.A, ateşler içindeki kızını, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürmek zorunda kaldı.

Konu ile ilgili sesini duyurmak için ilgili şikayetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yapan anne K.A, “Akşam saatlerinde çocuğumun ateşi, 39.7’ye çıktı. Bizde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acili Servisine gittik. Hastaneye gittiğimizde, güvenlik görevlisi çocuk acilinin saat 17:00’dan itibaren kapandığını söyledi. Bu nedenle Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne başvurmak istedik. Ancak, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yüksek ateşli hastalara bakamadıklarını söylediler. Bu nedenle, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni aradık. Bize Bolu’da çocuk acilinin açık olduğunu söylediler. Bizde kızımı ateşler içinde kilometrelerce uzaklıktaki Bolu’ya götürmek zorunda kaldık. Düzce’de saat 17:00’dan itibaren çocuk acili neden kapatılır? Buna aklım almıyor. Ya acil bir şey olsa, çocuklarımız yollarda mı can verecek?” dedi.

Konu ile ilgili Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada ise, Doktor yetersizliği nedeniyle Çocuk Acili'nin 17:00'dan son kapatıldığı, ancak hasta çocuklara yetişkin acilinde bakılmaya devam edildiği belirtilerek, "17:00'dan sonra yetişkin acil servisimizde çocuk hastalara kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz. Akşam yaşanan olay ile ilgili de sorumlular hakkında inceleme başlatacağız" denildi. 

HABER: Savaş ARI