Türk Kızılayı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Kızılayı Gençlik ve Sağlık Kampları'nda bu yıl çok sayıda öğrenci tatil yapma fırsatı buluyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen Gençlik Kamplarına bölgemizden de her yıl İlköğretim, Lise ve Üniversite öğrencilerinden oluşan gruplar katılıyor.

Yine bu yıl geçmiş dönemlerde düzenlenen Ankara Üniversite Karma Kampına Şubemiz Gönüllülerinden Betül Kalay, Umut Sadak, Tuncay Akar ve Ayfer Kaba da düzenlenen kampa katılmıştı. Türk Kızılayı, kendi olanaklarıyla tatil yapamayan çalışkan öğrencilere, gençlik kamplarında, yaratıcı, eğitici ve dinlendirici etkinliklerle, alternatif eğlenceli bir tatil imkanı sunuyor.

Genel Merkeze bağlı Çamkoru/Ankara, Düzköy/Trabzon ve Dr. Kemal Demir/İstanbul gençlik kampları ile Bursa/Mudanya Gençlik Kampı'nda 10'ar günlük tatil hizmeti veriliyor. Çamkoru, Düzköy ve Dr. Kemal Demir gençlik kamplarında, 10-12, 11-13, 14-17 ve 18-25 yaş grubundaki öğrenciler ağırlanıyor.

Yaz boyunca, gençlik kamplarından 820 öğrenci, 140 malul gazi, 120 görme engelli, 120 zihinsel engelli ve 70 yabancı öğrenci olmak üzere toplam 1270 kişi yararlanıyor. Türk Kızılayı kamplarında öğrencilere tatil yapmanın yanı sıra; spor, sanat ve eğitim alanlarında becerilerini ortaya çıkarma imkanı sunuluyor. Kamplara katılan öğrenciler, lider öğretmenler eşliğinde, müzik, halk oyunları, resim, el sanatları, sportif faaliyetler, ilk yardım dallarında etkinlik hazırlıyor.

Kızılay kamplarında tatilini geçiren öğrencilere, Türk Kızılayı eğitimcileri tarafından ilk yardım eğitimleri, HIV-AIDS ve Kızılay'ın faaliyetleri konusunda eğitim veriliyor. Kamplarda ayrıca gençlerin kültürlerini yakından tanımaları için kampların bulunduğu şehirlerdeki tarihi ve turistik yerlere gezi düzenleniyor.