Doğanlı Köyü'nde yaşayan E.C. adlı kadın geçirmekte olduğu bir hastalık nedeniyle karnının şiştiğini düşünerek hastaneye gitmedi. Ancak bir kaç gün sonra evde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kadını muayene eden doktor, doğum yaptığını anlayınca bebeğin nerede olduğunu sordu. Doğum yaptığından habersiz olan kadın ve eşi şok yaşadı. Mevcut hastalığı nedeniyle vücudundan kan ve kist geldiğini sanan kadın hamile olduğunu bilmediğini, yaşadığı komplikasyonları rahatsızlığına bağladığını söylediği iddia edildi.

İlk şoku eşinin doğum yaptığı haberini alınca yaşayan A.C. ise ikinci şoku bebeğin nerede olduğunun sorulmasıyla yaşadı. Evde fenalaşan ve kanama geçiren eşinin evde doğum yaptığını düşünen A.C. hemen eve gitti ve gördüğü manzara karşısında adeta şok üstüne şok yaşadı. Çünkü kist sandıkları için önemsemediklerini iddia ettikleri bebekleri idi. Yaşadığı şokun etkisiyle bebeğini hemen hastaneye götürmek isteyen baba A.C.'nin hastaneye giderken heyecandan bebeğini de kucağından düşürdüğü öne sürüldü.

Kist sanılarak evde bırakılan bebeğin 4.5 kilo ağırlığında olduğu bilgisine ulaşılırken, bebeğin Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Çiftin bir çocuklarının daha olduğu bildirilirken, yaşanan olay kafalarda soru işaretleri bıraktı. 4.5 kilo ağırlığındaki bir bebeğin nasıl kist sanıldığı anlaşılamazken, yaşanan olaydaki tek teselli bebeğin halen hayatta olması.