Sağlık Sen üyeleri ve çalışanları Dr. Ersin Arslan’a yapılan ve hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınamak üzere bugün Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplandı. Şube Başkanı Melih Engin basın açıklaması sırasında duygulanırken, sözlü saldırı ve tehdidin sağlık çalışanlarının günlük hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu savundu.

Engin, “ Gün geçmiyor ki gazetelerde, televizyonlarda ya da internette küfür edilmiş, tartaklanmış, saldırılmış hatta öldürülmüş sağlık çalışanı haberi duyulmasın. ‘’Doktora yumruklu saldırı’’, ‘’dövülen doktorun koluna platin takıldı’’, ve önceki gün üzülerek öğrendiğimiz hekim arkadaşımızın öldürülmesi hadisesi gibi menfur olaylar artık önü alınamaz hale gelmiştir. Zaten memnuniyetsiz tehditkar bakışlar, beddua, sözlü saldırı, hakaret, küfür ve tehdit günlük hayatımızın bir parçası olmuş durumdadır.” Dedi.

Cezalar caydırıcı olmalı

Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımızın da tepkisini ortaya koyması gerektiğini ifade eden Engin, sağlık çalışanına yapılan saldırıların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Engin, “ Kanunlar ve uygulamalar sağlık çalışanı ile hastaları karşı karşıya getirecek nitelikte olmamalı. Sağlık çalışanları her olumsuz şeyin sorumlusu ve istenildiği an şikayet edilebilen bir şamar oğlanı gibi gösterilmemelidir. Bir sağlık çalışanını öldüren kişi bir sürü hafifletici neden gösterilerek 4-5 yılda hapishaneden çıkmamalıdır. Yasa ve uygulamalar hasta ve hasta yakınlarını sağlık çalışanına kötü muamele yapmaya teşvik etmemelidir. Sağlık çalışanına karşı yapılan saldırılar en ağır şekilde caydırıcı cezalara çarptırılmalıdır. Saldırıların yoğun olduğu özellikle poliklinik ve acil servislerde güvenlik önlemleri arttırılmalıdır.Bu noktada Sağlık Bakanlığını, emniyet güçlerimizi, valilikleri ve yargı makamları başta olmak üzere yetkilileri göreve davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

HABER:H.İŞCAN