Mecliste görüşülecek olan tam gün yasa tasarısını protesto etmek amacıyla sağlık örgütlerine üye işciler salı günü eylem yapacaklar.
Sendikalara bağlı sağlık örgütlerine üye sağlık personeli Tam Gün Yasa tasarısına karşı salı günü iş bırakma eylemi yapma kararı aldı.
Türk Tabipler Birliği Genel Merkezi’nde SES, Devrimci Sağlık-İş ve bazı sağlık çalışanları dernekleri adına düzenlenen basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu’ndaki Tam Gün Yasa Tasarısı görüşmelerine 19 Ocak Salı günü devam edileceğini hatırlatıldı.
Tam gün yasa tasarısını eleştiren sağlıkçılar, hekim ücretleriyle ilgili kamuoyuna yansıtılan rakamların da gerçeği yansıtmadığını savundu. ‘’İktidarın sağlık çalışanlarının sesine kulak vermek yerine kendi programını uygulamaya devam ettiği’’ görüşünü dile getiren sağlıkçılar, ‘’Bizler, sağlık çalışanlarının örgütleri olarak tüm gün işimizi gücümüzü bırakıp eylemde olacağız. Eylemimizin öncelikli talebi mevcut tasarının acilen geri çekilmesidir’’ dedi.
Hastaların herhangi bir zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alınacağını kaydeden sağlıkçılar, bunun için acil hastalarla çocuk, hamile, diyaliz, kanser ve yoğun bakım hastası gibi özellikli grupların tedavi ve bakımlarının aksatılmayacağını, servislerde yatarak tedavi görenler için ise gece ve hafta sonu nöbetlerindeki gibi sağlık personelinin görev yapacağını söylediler.