Geçtiğimiz günlerde ilk kazma vurulan Yığılca Entegre Hastanesi için temel atma töreni düzenlendi.

Törene Vali Adnan Yılmaz, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, İl Müdürü Ersin Şimşek katılırken Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin’in il dışında olması nedeniyle katılamadığı öğrenildi.

Tören alanına önceden gelen Vali Adnan Yılmaz, Yığılcalı vatandaşlarla tek tek tokalaşarak kendini tanıttı. Bir süre vatandaşlar için ayrılan bölümde oturan Yılmaz, onlarla sohbet etti. Yılmaz’ın yanlarında oturmasını Yığılcalı vatandaşlar şaşkınla karşılarken, yollarının çok bozuk olduğunu bu nedenle yapılacak hastanenin ilçe için çok önemli olduğunu söyleyerek, Vali Adnan Yılmaz’a teşekkür ettiler.
Yığılca İçin Önemli Bir Gün

Protokol üyelerinin gelmesiyle başlayan temel atma törenin de konuşan Vali Adnan Yılmaz, hastanenin 1 yıl içerisinde hizmete sunulması gerektiğini söyleyerek, aksayan bir hususta da kendisine başvurulmasını istedi.

“ Yığılca için önemli bir gün. Sağlık hizmetleri bir ülkeyi yaşabilir kılan önemli kriterlerden biridir. Sağlıkta dönüşüm programın merkezinde insan yer almaktadır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle sağlıklı bir toplumun inşaatı yolunda, önce insan diyerek ilimizde hizmetlerimize devam ediyoruz. Halkımızın en çok incinebilir olduğu sağlık alanında devletine güvenmesi, ezilmeden sağlık hizmeti alabilmesi önceliklerimizin arasında olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Bu güzel sağlık tesisimizin biran önce insanlarımızın hizmetine geçmesi için yüklenici firmaya sesleniyorum; aynı ölçekteki sağlık tesislerimizin 330 gün içerisinde teslim süresi bulunmaktadır. Bu hastanemizin de 1 yıl içerisinde hizmete sunulması sözleşmenin ön gördüğü husustur ve yüklenicimizin hedefi olmalıdır. Sizler de takip etmelisiniz. Eğer aksayan bir husus varsa bizlere ulaştırmalısınız. El birliği ile hizmeti vaktinde ulaştırmanın mutluluğunu birlikte yaşarız.” Diyen Vali Adnan Yılmaz, emeği geçen valilere, eski milletvekillerine teşekkür etti.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan, hastanenin Yığılca’nın uzun süredir hayal ettiği bir proje olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Arslan, “ Uzun zamandan beri beklediğimiz ve hayal ettiğimiz projenin gerçekleşmeye dönük ilk adımı atıyoruz. Ruhsat ve proje süresi epey oldu. İnşallah bundan sonraki süreci daha hızlı götüreceklerinden eminiz. Çünkü alan müteahhitlerimiz Düzce’nin bağrından yetişen müteahhitlerimiz ve iş adamlarımızdır. Geçmişte yaptıkları işler bize cesaret veriyor. İnşallah bu hastanemizin inşaatı kısa sürede bitirilecektir.”dedi.

Hastanenin Yığılca halkı için çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, Yığılca’nın diğer ilçelerine nazaran daha uzak ve ulaşımın zor olması nedeniyle hastaneye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Sağlık İl Müdürü Ersin Şimşek ise 20 yataklı ilçe hastanesi hakkında teknik bilgi verdi.

Konuşmaların ardından dualar edilerek temel atma törenine geçildi. Vali Yılmaz ve siyasiler birlikte butona basarak Bodrum ve zemin olmak üzere 2 katlı planlanan Yığılca Entegre Hastanesinin temelini attı.

Törene katılanlar, program sonrası kaymakam Mehmet Özcan ile birlikte yol boyunca vatandaşlarla sohbet ederek hükümet konağına geçtiler.

Haber; S. KAŞKIR