Mısır ve Suriye olayları ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Eğitim Başkanı Bahadır Kıbrıs, Halkın İradesini hiçe sayarak darbe ile iktidarı ele gecıren Sisi yönetimini kınadıklarını söyledi.

Kıbrıs yaptığı açıklamada “ Askeri darbeler aynı zamanda güçlü devletlerin zayıf devletler üzerindeki emellerini ve çıkarlarını gercekleştirebilmek için dışarıdan içerideki işbirlikçilere verdikleri destekle yönetimleri ele geçiriyorlar. 12 Eylül darbesi de bunlardan birisidir. 12 Eylül darbesinin tek amacı her zaman mazlumların ve ezilmişlerin yanında yer alan Milli görüş hareketini bitirmektir. 28 ŞUBAT post modern darbesinin 1000 yıl sürecegini söyleyenlerin bu görüşleride çürümüştür ve Hak dava kıyamete kadar devam edecekdir.
Saadet Partisi olarak Dünyada haksız yere yapılan bütün darbeleri şiddetle Telin ediyoruz. Özellikle Mısır dakı Müslüman kardeşlerin lideri halkın yüzde elli ikilik iradesiyle iktidara gelmiş olan muhterem Cumhur Baskanı Muhammed Mursiyede desteklerimizi veriyoruz. Halkın İradesini hiçe sayarak.Darbe ile iktidarı ele geçiren Sisi yönetiminide Şiddet ile kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber: M. YILMAZ