Düzce’de eğitim her yıl olduğu gibi bu yıl da sancılı başladı. Bir tarafta tadilatları bitirilemeyen okullar diğer tarafta taşımalı sistem sıkıntısı. 14 yıldır çözülemeyen prefabrik okul sorunu ise gerek halk gerek muhalefet tarafından en çok eleştirilen konuların başında geliyor.
Milletvekili Osman Çakır, Düzce’de sıkıntılarla başlayan yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi. Çakır, yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasında bazı okullarda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak birkaç okulun baz alınarak tüm eğitimin aynı sorunla boğuştuğunu söylemenin doğru olmadığının altını çizdi.

ABARTMAYA GEREK YOK

Okulların fiziki şartlarının düzeltilememesi konusunda özeleştiride bulunan Çakır, “10 senedir bu memlekette bir şey yapılmadığından kastım bu. Her zaman “Az ve orta hasarlı hangi okul varsa yıkalım, yapalım.” dedim. Maalesef bu tür çalışmalarda biraz geç kalınmış. 18 prefabrik okul değiştiriliyor. Tabii bunlar “pat” diye, mantar gibi bir ayda olacak olay değil. 2015 yılı itibariyle bütün ilde fiziki anlamda okul sorunu kalmayacak. Bu işi milli eğitim, özel idare takip edecek. Doğanlı’da yaşanan görüntüler hoş değildi. Bunu da çok abartmaya gerek yok. Böyle bir iki okulu baz alarak tüm ilde eğitimin sıkıntılı başladığını söylemek doğru değil.” ifadelerini kullandı.

BİR TÜRLÜ 70. SIRALARDAN KURTULAMADIK

Düzce’de sınavlardan elde edilen başarısızlığı fiziki şartların kötü olmasına bağlayan Çakır, bu sorun giderildiğinde en azından “orta vasıfta” eğitim seviyesine ulaşılacağına inandığını ifade etti.
Çakır, “Tamamına bakıldığında Düzce’de eğitimle ilgili bir türlü 70. sıralardan kurtulamadık. Bunun sebebi de sene başında meydana gelen olaylardan kaynaklandığını düşünüyorum. Her şeyi kötü gibi göstermekten ziyade eksik olanları göstermek daha doğru. Eğitim konusu herkesin elinin altına koyarak beraber yürütülecek bir alan. Bu milli eğitimde, valilikte, kaymakamlıkla beraber hareket ederek birkaç yıl içinde değişecek. En azından orta vasıfta bir eğitim seviyesinde olacağımıza inanıyorum.” dedi. 




Haber: S. KAŞKIR