MHP 2.Sıra Düzce Milletvekili Adayı Yusuf Arslan, Yığılca teşkilat üyeleri ile ilçe başkanlığı tarafından organize edilen iftar programına katıldı. Programa MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, parti yönetim kurulu üyeleri, Yığılca İlçe Başkanı İlhan Yalçın ve ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Oruçların açılmasının ardından Yalçın, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“Tayyip Erdoğan’ın hatırına vekil olarak gittiler”
Burada bir konuşma yapan MHP Düzce Milletvekili Adayı Yusuf Arslan, “Öncelikle yanlış bir algı yaratılmak isteniyor. Cumhur ittifakı bir seçim ittifakı değildir. Kurduğumuz Cumhur İttifakı 2023 yılına kadar yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Sisteminin oturtulmasını amaçlamaktadır. Oluşturulan ittifak millet aklı ve yerli, milli bir duruş olarak 15 Temmuz’da vücut bulmuştur. 24 Haziran’da bizlerin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Adayımıza seçimlerde desteğinizi bekliyoruz. Bizler Düzce’de ve Türkiye’de Erdoğan Beyin Yüzde 55’in üzerinde oy olacağını düşünüyoruz. MHP adına milletvekilliğinde sizlerden destek bekliyoruz. 16 yıldır Milletvekilliğinde Recep Tayyip Erdoğan’ın altında meclise 3 vekil de gönderdiler. Bolu ve Sakarya gibi iki komşumuzun gerek yönetimsel gerekse yapılanma adına bizlerden daha ileride olduğunu fark edebiliyorsunuz. Oralarda milletvekilliği konusunda dengeli bir dağılım olduğunu görebilirsiniz. Bizler Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırına meclise sürekli olarak AK Parti’den adaylar gönderdik. Bizler 35 günden fazla bir süre sahalardayız, vatandaşlarla iç içeyiz. Halk tarafından bizlere ilgi ve alaka var ve halk MHP’yi kurtuluşun bir yolu olarak görüyorlar. Bize söylediklerinizi sandığa aktarma zamanı geldi” ifadesinde bulundu.

“Cumhur ittifakına zarar verilmemelidir”
“Sizlerin kafalarını 24 Haziran seçimlerinde karıştırmak isteyenler olabilir” diyen Arslan konuşmasına şöyle devam etti:

“Maalesef bu tür açıklamalar ittifakımız içinde olan kişiler tarafında da yapıldı. Milletvekilliği devam eden ve aynı zamanda milletvekili adayı ‘Cumhurbaşkanına oy verip milletvekillerine oy vermeyeceğiz diye konuşan FETÖ’cü ağzı ile konuşur’ demesi yanlış bir söylemdi.  Bizler seçim döneminde olunmasından dolayı kendisini yanlış ifade ettiğini düşünürken 10 dakika geçmeden il başkanı da aynı tarz ifadeler kullanmaktan geri kaçınmadılar. Bizim ittifakımız 2023 yılına kadar devam edecektir ve bu ittifaka zarar vermek isteyenler vatan hainidir. Kesinlikle Cumhur İttifakına zarar verilmemelidir. Sizlerden seçimlerde vekillik konusunda da cumhurbaşkanlığı konusunda da destek bekliyoruz.”

İftar programının sona ermesinin ardından heyet Yığılca’nın Kırık Köyüne giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Arslan burada kendisini tanıtarak, Cumhur ittifakını anlatırken MHP için de destek istedi.

Arslan da her vekil adayı gibi köylülere, meclise gittiği takdirde fındık fiyatlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapacağının sözünü verdi.

Haber: Ö.YILMAZ