AK Parti’de 16 Nisanda gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu için köylerde çalışmalar devam ediyor.

Çerkez Taşköprü, Kadıoğlu ve Paşakonağı köylerine giden İl Başkanı Hikmet Keskin, “ Bu bir seçim değil halk oylamasıdır. 16 Nisanda da inşallah sizlerin desteği ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabul edilecek. Bizler farklı bölgelerden gelen bir milletiz. Birlikte yaşama kültürü ile Düzce’lilik kimliği oluşturduk. Kimimiz Kafkaslardan geldi, kimimiz Özbekistan’dan, kimimiz Bosna’dan geldi ve bir kimlik oluşturduk. Bu topraklarda ümmet bilinci ile yaşıyoruz. Kardeş içinde yaşıyoruz. Ama bu birilerini rahatsız ediyor. 1000 yıldan bu yana herkesin burada gözü olmuş ve mücadele ediyoruz. Biz bu toprakları vatan olarak ilan etmişiz. Osmanlı’dan, Cumhuriyetin kuruluşuna ve son olarak günümüze kadar sürekli bu topraklarda gözü olanlarla, oyun peşinde olanlarla mücadelemiz sürüyor. İşte bu yüzden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gücüne güç katmalı ve sadece bölgede değil, tüm dünyada etkili ve etkin bir ülke olmak zorundadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile istikrarı sağlayarak en güçlü ülkeler arasında olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Elzemdir
AK Parti Düzce eski İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Samandere, Derdin ve Uğur köylerinde 16 Nisan referandumda vatandaşlardan destek istedi. Köy sakinleri ise referandumda evet oyu vereceklerini belirtti.



Eski il Başkanı Yılmaz, ve yönetim kurulu üyeleri, hem köy sakinlerinin sorunlarını dinledi hem de yeni sistemi anlattı. Mevcut sistemin sürekli olarak tıkandığına dikkat çeken Yılmaz, “ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en güçlü şekilde yönetilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi elzemdir. Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde 100 yıl önceki planlarını tekrardan hayata geçirmek isteyenlere karşı Devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Bunu sağlayacak olan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir.” Şeklinde konuştu.

Yargıda Birlik Geliyor
AK Parti Düzce eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin ise, Düzköy, Osmanca, Sancakdere ve Suncuk köylerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.



Köylerdeki ziyaretlerde konuşan Keskin, “Askeri yargı tümüyle kaldırılıyor. Sadece disiplin mahkemelerine izin veriliyor. Yargıda birlik geliyor, asker ve sivil ayrımı ortadan kalkıyor. HSYK’nın yapısı ve seçim yöntemi değişiyor, adı Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) oluyor. HSK’nın 4 üyesi Cumhurbaşkanı, 7 üyesi de TBMM tarafından nitelikli çoğunlukla seçiliyor. Yargı kurumu üyeleri arasında seçime dönük rekabet ve gruplaşma son buluyor, milletvekillerinin iradesi öncelik kazanıyor. Yeni düzenlemeyle FETÖ tipi yapılanmaların HSK’ya etki etme imkanı ortadan kaldırılıyor” dedi.

Köy ziyaretlerinde 18 maddelik değişiklik hakkında bilgiler verilirken vatandaşların soruları da yanıtlandı. Ayrıca ziyaret edilen kahvelerde oturan vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan broşürler de dağıtıldı.