AK Parti İl Başkanlığı referanduma geri sayım devam ederken çalışma temposunu giderek artırıyor. Gündüz Seçim Koordinasyon Merkezini programı doğrultusunda çalışan AK Parti’nin A takımı akşam ise düzenlenen yemek programında buluştu.
Özlü, Ankara’da bakan mevkidaşlarının katılımıyla yapılan toplantının ardından Düzce’ye geldi. Kalıcı Konutlar Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde AK Parti İl Başkanlığı tarafından referandum değerlendirme toplantısına katıldı. Düzenlenen akşam yemeğinde yer alan Özlü, partinin Düzce’deki önde gelen isimleriyle görüştü.

Programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu, Kadın KollarI Başkanı Sebahat Uçar, Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç, il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti’nin kurucularından ve eski milletvekili Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, eski milletvekillerinden Metin Kaşıkoğlu, Osman Çakır ile eski belediye başkanları Ruhi Kurnaz, İsmail Bayram, partide görev yapmış isimlerden Mustafa Keskin, Gökhan Taşlı,  Durmuş Arslan, Metin Büyük, Mustafa Yılmaz, Saim Tut, İlyas Keskin, Haydar Kuşçuoğlu katıldı.

Eski Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ile Celal Erbay toplantıda yer almadı. Vali Dağlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Alay Komutanı Yılmaz Özdemir yemeğin ardından toplantıdan ayrıldı. Belediye Başkanı Keleş ise başka bir programı nedeniyle yemek ve toplantıda bulunmadı.

YemektEn önce basın mensuplarına açıkalamalarda bulunan Özlü, partilerinde görev almış isimlerle eski günleri ve geleceği konuşacaklarını söyledi.

Referandum çalışmalarını değerlendiren Bakan Özlü, Referandum çalışmaları gayet güzel geçiyor. Ben Düzce dışındaydım. Farklı vilayetlere gittim. Halkoylamasından iyi bir sonuç alacağız. Hem Türkiye’de hem de Düzce’de.” Dedi.
Basın mensuplarının referandum tahmini sorusuna Bakan Özlü, "Bu ortamda tahminler sakıncalı. Fakat büyük bir evet sonucu alacağımıza inanıyorum. Hiç şüphem yok" diye konuştu.

Özlü referanduma ilişkin şu açıklamayla sözlerini tamamladı:

“Bu bir referandum bu seçim değil. Burada evet ya da hayır oyu kullanılacak. Bu bir genel seçim veya yerel seçim değil. Evet diyecek onlar Türkiye’nin değişmesini, büyümesini, güçlenmesini isteyenler hayır diyecek olanlar da mevcut durumun korunmasını isteyecek olanlar yani statükocu olanlar, referandum statükocu olanlarla Türkiye’nin değişmesini, büyümesini, güçlenmesini isteyenler arasında olacak. O bakımdan bizim hiçbir endişemiz yok. Aziz milletimiz bize evet oyu verecek. İyi bir evet sonucu alacağımızdan hiç şüphem yok.”

Toplantı basına kapalı devam etti.