AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in talimatıyla il kadın kolları başkanlığı görevinden istifa eden Gönül Asuk’un görevden el çektirilmesi teşkilat içinde hoş karşılanmadı.

Genel merkez heyeti tek tek görüşme yaptı

Keşir’in hiçbir gerekçe sunmadan AK Parti’nin sahadaki yüzü olan Asuk’u pasife çekmesi üzerine genel merkezden Düzce’ye gönderilen heyet tüm kademelerle görüşme yaptı. AK Parti Bursa Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Emine Yavuz Gözgeç başkanlığındaki genel merkez yetkilileri, il yönetiminden meclis üyelerine, kadın kolları teşkilatından gençlik kollarına kadar, il teşkilatlanmasındaki her partiliyle tek tek istişare yaptı.

“Nasıl görevden aldıysanız atarken de bize sormayın”

Bu görüşmede, çalışkanlığı ve gönüllere dokunan yakınlığı ile bilinen Gönül Asuk’un neden istifaya zorlandığı teşkilat mensuplarınca sorgulandı. Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Emine Yavuz Gözgeç’in ‘Yeni il kadın kolları başkanı kim olsun?’ sorusuna karşılık isim vermeyi reddeden çoğu partili kadın, “Siz nasıl görevden aldıysanız atarken de bize sormayın.” serzenişinde bulundu.

Partisi için gece-gündüz koşturuyor

2023 Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi sahada yoğun mesai harcayan AK Partililer’in başında gelen Asuk, yaptığı sosyal çalışmalarla kısa zamanda halkın sevgisini kazandı. Sokakta yanına gelen her vatandaşa kulak veren, sorunlarını çözmek için gece-gündüz yardıma koşan Asuk, geride kalan Ramazan ayında sadece 2 günü evinde geçirdi.

İl kadın kolları yönetimindeki 20 kadın istifa etti

Her akşam AK Parti’nin ve yine AK Partili Düzce Belediyesi’nin organizasyonları için oradan oraya yetişen ve üstün performansı parti içinde de takdir gören Asuk’un ortada hiçbir olumsuzluk yok iken sadece şahsi çekişmeler gerekçesiyle görevden el çektirilmesini kabullenemeyen il kadın kolları yönetimindeki 20 üye de istifalarını genel merkeze sundu.

Gözler sebepsiz istifa isteyen Keşir’de

Sandığa güçlü hazırlanan AK Parti’de gecesini gündüzüne katarak çalışan bir yöneticinin eksikliğini büyük oradan hissedecek olan Düzce yönetimi, şimdi istifanın arkasındaki isim olan Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir’den açıklama bekliyor.

Erdoğan’a Düzce raporu sunulacak

Öte yandan Düzce’deki görüşmeleri rapor halinde genel merkeze sunacak olan Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Gözgeç’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da birebir bilgi vereceği öğrenildi.