Kongre sürecinin yaklaştığı AK Parti’de il yönetim kurulu üyeleri Başkan Mustafa Keskin’e adeta tavır alıp etrafını boşalttı.

Haftalık toplantılar 2 haftada bir yapılır oldu

Özellikle Keskin’in ‘sağ kolum’ diyerek başkan yardımcılığı görevine getirdiği isimleri gözler arar oldu. Kasım ayında yapılacak kongreye sayılı günler kala, daha önce haftalık şimdi ise 2 haftada bir yapılan toplantılarda boy göstermeyen çoğu yönetim kurulu üyesi, adeta tavır alır gibi yaklaşım sergilemeye başladı.

Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ersin Gökçe’den başka hiçbir il başkan yardımcısının Başkan Keskin’in ziyaret ve çalışma programına katılmaması dikkat çekiyor.

İlk günkü beraberlikten eser kalmadı

Geçtiğimiz hafta İl Başkanı Mustafa Keskin’in başkanlığında düzenlenen ilçe başkanları istişare toplantısına Teşkilat Başkanı Davut Biriktir’in çağırılmaması kulislerde günlerde konuşulmuş ve Keskin’in sergilediği tutum eleştirilmişti. Son olarak dün akşam yapılan il yönetim kurulu toplantısına Gökçe dışındaki 9 başkan yardımcısının katılmaması AK Parti’de heyecanın bittiğinin resmi olarak nitelendirildi. Son aylarda partideki bölünme ve destekçisinin azalması nedeniyle aday gösterilmeme tedirginliği yaşayan Keskin’in göreve ilk geldiği günlerde sağladığı birlik beraberliğin yerinde şimdi yeller esiyor.

Parti içinde derin çatlak

Kongre günü yaklaşırken başkanlık ettiği il yönetim kurulu toplantılarına yönetiminden birçok ismin katılmaması, kimi yardımcılarının ise çağrılmaması parti içindeki derin çatlağı gösterdi.

İşte toplantıda en öncelikle hazır bulunması gereken ancak katılmayan il başkan yardımcıları:

Davut Biriktir

Teşkilat Başkanı

Recep pak

Dış ilişkileri Başkanı

Mustafa Dinç

Ar-Ge Başkanı

Sinan Aydın

Yerel yönetimler Başkanı

Selçuk Sönmez

İnsan Hakları Başkanı

Orhan Aydın

Ekonomi işleri Başkanı

Ardahan Demir

Sosyal İşler Başkanı

Turan Akdoğan

Yönetim Kurulu Üyesi

Recep Albayrak

İl Yönetimi hukukçusu

Delegelerde genel merkezin kriterleri baz alınmadı

İl Başkanı Mustafa Keskin’in değerlendirmesiyle yapılan delege tespitinde ise Genel Merkezin kriterlerine aykırı delege yapıldığı iddiaları parti içi huzursuzluklara sebep oldu.

AK Parti’den İl Başkan Adayı olan Kızılay Başkanı Halil Aydın, İl Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Özdemir’in yanı sıra İl Genel Meclis Üyeliği ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan İsa Bilçin bu dönemde delege yapılmadığı öğrenildi.

İşte delege yapılmayanlar;

Genel merkezin STK başkanlarının delege yapılması yönündeki telkinlerine rağmen Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Ertan Taşlı, Yeşilay Başkanı ve 2019 yılı Seçim Komisyon Başkan Yardımcısı Milletvekilli Aday Adayı Ali Dilber delege listesinde yer alamadı.

2019 yılı Seçim Program Sorumlusu Metin Çolak ile AK Parti Kurucularından İl Başkan Adayı Fahrettin Şengül de delege olamayan isimlerden.

AK Parti eski İlçe Başkanı Gökhan Taşlı delege olamayan isimlerden en dikkat çeken isim oldu. AK Parti Merkez İlçe seçiminde teşekkür plaketi verilen Taşlı, delege seçimimde üstü çizilen isim oldu.

Düzce’de birlik, beraberlik, heyecan yok!

Genel merkezin şehit ve gazi yakınları, parti kurucuları, STK başkanları, belediye ve il genel meclis aday adaylarının delege yapılması ve delegasyonun toplamının yüzde 10 oranında bu isimlerden oluşması talimatına uyulmaması da AK Parti’nin öncelikleri olan birlik, beraberlik ve heyecanın Düzce’de kaybolduğunu gözler önüne seriyor.

Keskin’den ayrıştırıcı tavır

Öte yandan son yerel ve genel seçimlerde AK Parti’nin Düzce’de kan kaybetmesi nedeniyle genel merkezin parti liderini temsil edecek kişiyi belirlerken çok titiz bir çalışma yaptığı biliniyor. Geçmişte görevden el çektirilen il başkanları göz önüne alındığında aynı hataları tekrarlamak istemeyen üst yönetim, bu doğrultuda sadece teşkilat ve vekillerin değil halkın da yeşil ışık yakacağı bir ismi il başkanlığı makamına oturtmak istiyor. Atama ile göreve gelen ve daha önce iki dönem merkez ilçe başkanlığı yapan Mustafa Keskin’in son günlerde birleştirici değil aksine ayrıştırıcı tavırlar sergilemesi ise il başkanlığı yolunda şansını büyük oranda düşürüyor.