29 Mart öncesinde partilerin aday açıklamaları devam ederken özellikle Demokrat Parti dışındaki bütün adayların Akçakoca adaylarını açıklamaları dikkat çekiyor. Ana muhalefet partisi CHP, 2004'de ki adayları Fikret Albayrak ile yerel seçimlere girecek adayını açıklayan ilk parti olurken, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu daha önce iki dönem başkanlık yapmış Erol Solak'ın elini büyük bir törenle kaldırdı.

Bunun ardından iktidar partisi Ak Parti de seçimlere mevcut başkan Nazmi Çiloğlu ile gireceğini açıkladı. Nazmi Çiloğlu daha önce ki tüm açıklama ve mülakatlarında aday olmayacağını açıklamıştı. Fakat Çiloğlu, çok da süpriz olmayan bir şekilde adaylığını sade bir törenle açıkladı.

Açıklanan bu isimlerin ardından Erol Solak'ın sağlık problemleri nedeniyle adaylıktan geri çekilmesi gündeme oturdu. Büyük bir oy kitlesine sahip Solak'ın geri çekilmesi Akçakoca'daki dengeleri de değiştirdi.

MHP de Akçakoca adayını açıklama konusunda geri kalmadı. TBMM Başkan Vekili Meral Akşener'in Akçakoca'ya gelerek, Eski Başkan Rahmetli Hüseyin Yanmaz'ın oğlu, Mehmet Okan Yanmaz'ın elini kaldırması ve aynı saatlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un, Ertuğrul Sağlam'ın ağabeyi Atilla Sağlam'ın adaylığını açıklaması, Akçakoca'da seçim startının verilmesini sağladı.

BBP'de Ramis Gümüş'ün ismi açıklandı. Şuanda resmi olarak açıklanan isimler böyleyken DP'nin Solak'ın geri çekilmesinden sonra ilçeden aday gösterip göstermeyeceği ise konuşulan konular arasında.