Düzce’de AK Parti Düzce İl Kongresi ile kongre süreci tamamlayan AK Parti’de genel kurullar geride kaldı ancak tartışmalar bitmiyor.

AK Parti 7. Olağan Düzce İl Kongresi’ne Genel Merkez’in talimatıyla tek aday olarak giren mevcut İl Başkanı Mustafa Keskin’in eski listedeki birçok tepki çeken isme yer verdiği yeni yönetim kurulu hem parti içinde hem de muhalefette tartışmalara yol açtı.

Keskin’in listesinin Düzce’nin her kesimini temsil etmeyen bir özelliğe sahip olduğunu savunanların sayısı giderek artıyor.

Özellikle 40 kişilik yönetim kurulu listesinde Düzce’nin en büyük ilçesi olan Akçakoca’dan hiçbir isme yer verilmemesi kentteki AK Parti sevdalılarını kızdırdı. Bu gelişmenin ardından Akçakoca’da sürekli yükselen ‘Düzce bizi yok sayıyor’ sözleri daha gür çıkmaya başladı.

“DEMOKRASİ ÇARKLARININ DÖNMEDİĞİ TEŞKİLATLARDA BU İŞLER ZORDUR”

Her fırsatta Akçakoca’nın siyaseten temsil edilmediğini savunan Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AK Parti il kongresini yaptı. Bir Akçakocalı olarak bize “hayırlı olsun” demek düşer. Lakin şunun bilinmesi gerek. Hep diyoruz ya "Akçakoca siyaseten temsil edilmiyor". Öyle olsaydı eğer, il yönetimine üye verilmeyişinin özel bir nedeni olabilir mi? Eee demokrasi çarklarının dönmediği teşkilatlarda zordur bu işler.” ifadelerini kullanarak, listesine hiçbir Akçakocalı ismi almayan Keskin’i hedef aldı.

“CHP’DE YÜZDE 25 AKÇAKOCALI VARKEN, AK PARTİDE YÜZDE 0”

Partisi CHP’nin il yönetiminde, 2 yönetim kurulu, 1 örgütlerden sorumlu başkan yardımcısı ile 1 disiplin kurulu üyesi olmak üzere toplamda 4 Akçakocalı’nın görev verildiğine dikkat çeken Abanoz, “Yüzde 25'i Akçakocalı… AK Parti'de ise yüzde 0… Ama 3 minibüsle Düzce'ye gidildi, özel araçlar hariç. Şimdi siz kendinizi sorgulayın sevgili AK Parti Akçakoca ilçe yönetimi, temsil konusunda düşünceleriniz nedir?” paylaşımıyla topu AK Parti Akçakoca Teşkilatı ve İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’na attı.

HABER: Mehmet GÜNESEN