Yüksek enflasyonla kendisini hissettiren hayat pahalılığı bütçeleri zorlarken kilo ile değil tane ile alınır hale gelinen sebze ve meyve tezgâhlarının yanına bile yaklaşılmıyor.

Verimli tarım arazileriyle Düzce’de vatandaşlar yaklaşan yaz aylarında üretim yaparak taze sebze ve meyve yemenin hayalini kurarken bir yandan da üretim maliyetlerindeki artış düşündürüyor.  Bu durum karşısında İYİ Parti Düzce Teşkilatı, havaların ısınmasıyla birlikte özellikle dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla yeni bir proje başlattı.

Sebze fidesi desteği

Ailelere fide desteği verilmesi kararlaştırılırken il teşkilatı adına projenin detaylarını paylasan Boğaziçi Belde Başkanı Emrah İlhan, “Özellikle dar gelirli ailelerin köylerimizde bahçelerinde üretebilecekleri domates, biber, salatalık, patlıcan gibi sebze ağırlıklı fide desteği vererek, aile bütçelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Enflasyonun arttığı, fiyatların adeta ateş pahası olduğu bu dönemde vereceğimiz fidelerle ailelere bir nebze de olsa destek olabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Köy ziyaretlerinde dağıtılacak

Üretim bazlı katkı vurgusu yapan İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ise ' Bahçelerinde üretecekleri sebzelerle özellikle köylülerimizin aile bütçelerine katkı sağlamalarına destek olmayı, köy ziyaretlerimiz esnasında da edindiğimiz bu fideleri bedelsiz olarak ailelere dağıtmayı hedefliyoruz. Bu zor ekonomik koşulları el birliği ile asabileceğimiz inancı ile aile bütçelerine 'üretim' bazlı bir nebze de olsa katkı sunabilir isek büyük bir mutluluk duyacağız.” diye konuştu.