Aday olmasına rağmen 31 Aralık 2017 tarihinde yapılan AK Parti İl Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurulu’nun yapıldığı salona alınmaması uzun süre siyaset arenasında konuşulan Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kitabın Ortasından’ programında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kendisine borçlu olduğunu açıkladı.

“Özlü’nün düzenlediği yemekli toplantının parasını ben ödedim”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün müsteşarlık görevini yürüttüğü sırada milletvekili aday adayı olduğunu anımsatan Kıbrıs, o dönem Özlü’nün Ankara’da düzenlediği yemekli toplantının parasını kendi cebinden ödediğini dile getirdi. Kıbrıs, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Faruk Özlü’yü ben Ankara’dan tanırım. Faruk Özlü, milletvekili olmadan önce Ankara’da bir restoranda yemekli toplantı yaptı. O toplantıda Düzceliler’e seslendi. Düzceli arkadaşları ben topladım oraya, toplantının organizasyonunu müsteşar Faruk Özlü yaptı. Yemekler yendi, dışarı çıkarken garsonlar geldi yanıma, bahşişlerini ben verdim, ardından restoranın müdürü geldi, yemeklerin parasının ödenmediğini söyledi. Ben de dedim ki o müdüre, ‘Toplantıyı ben değil, müsteşar düzenledi.’ Abi dedi, ‘Biz müsteşar beyden para isteyemeyiz. Ben de ‘Benden nasıl istiyorsunuz’ dedim, o da ‘Abi seni daha çok cana yakın buldum.’ dedi. Ben de o akşamki toplantının parasını kredi kartı ile ödedim. O toplantının parasını hala daha alamadım Faruk Bey’den ama inşallah alacağım.”

“Hasan Özlü’ye ben sahip çıktım”

Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs ayrıca Başkan Özlü’nün abisi Hasan Özlü’yle ilgili de şu çarpıcı söylemlerde bulundu:

“Faruk Özlü’nün abisi, Çevre ve Orman Bakanlığı’nda görevli. İstanbul’da su toplantısına bütün dünyadan gelen insanlara koordinatörlük yapıyor. Hasan Özlü, daire başkanıydı. Bu toplantıda, kürsüye çıktı ve konuşmacılardan birine konuşmasının yanlış olduğunu söylemesi üzerine kafası kopartıldı. Hasan Özlü’ye orada ben sahip çıktım. Doğuya sürüldü. Ama kardeşinin bakan olması ile yine aynı görevine geri getirildi.”