27. Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu'na katılan Düzce Milletvekili Fevai Arslan önemli açıklamalarda bulundu.

"3 tane mevzu konuşuluyordu"
Milletvekili Arslan, şoför esnafına seslendiği konuşmasında, Düzce’deki belli başlı sorunların artık sorun olmaktan çıkartıldığını söyledi.

“Düzce’de artık çok büyük, devasa sorunlar kalmadı.” diyen Milletvekili Arslan, konuşmasını söyle sürdürdü: “Bunu çok içtenlikle söylüyorum. Düzce’nin bir çocuğu olarak söylüyorum. 3 tane mevzu konuşuluyordu. Bağlantı yolu, Kültür Merkezi ve Otogar. Hemen hemen hepsi yüzde 98-99 oranında bitti. Bir tek bağlantı yolumuzun inşaatı devam ediyor. Bugün 2 sorunumuz var dersek, birincisi Çevre Yolu’nun yarım kalan yerini Gölyaka Sapağı’na bağlamak, bir tanesi de kanalizasyonlar. İnşallah ikisini de yoluna koyduk. Çevre Yolu’muzun projesi bitmek üzere. Kanalizasyonları da biliyorsunuz Düzce İSKİ Havzası, İSKİ’yle anlaştık. İnşallah onların destek ve yardımlarıyla bu işi böylece bitireceğiz. Mutlaka, hayat devam ettiği müddetçe ihtiyaçlar bitmez, bunu biliyoruz ve ihtiyaçların çeşitliliği bitmez.

“Düzce’de 2 tane kaldı”
Bundan 30 sene önce kalaycılığın çok meşhur ve geçerli bir meslek olduğunu vurgulayan Arslan, “Sülalelere soy ismini veren bir meslekti. Ama şuan görüyoruz ki Düzce’de belki 2 tane kaldı.
” dedi.

10 bin lira ÖTV indirimi yeterli değil”
Şoför ve diğer esnaflara esnaf kefalet kooperatifi kanalıyla hükümet olarak yardımcı olmaya devam ettiklerinin altını çizen Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha fazlası olsun inşallah. Biliyorsunuz şuanda 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi yapıyor. Ama bunun ben çok yeterli olacağını düşünmüyorum. Çünkü sıfır arabalar çok pahalı. İnşallah biz bunu daha yükselterek sizin işinize gelecek şekilde, hesabınıza uyacak şekilde ayarlamaya çalışacağız. Yapılanlar ortada. Biz özveriyle çalışmaya uğraşıyoruz. Esnafımızı kalkındırmaya çalışıyoruz ama ne derece başarılıyız. Tabii ki “Her şeyi tastamam yaptık” diyemeyiz. Ama inşallah bugün eskisinden daha iyi, yarınımız bugünden daha iyi olacak diye temenni ediyorum. Taşımacılar bir garaj istiyordu. Yavuz başkan bunu bize çoktan beri iletti ve beraber çalışmalarımız sürüyor.”

Haber: C. ÜSTÜNER