Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu Günlük programının bu haftaki konuğu Düzce Milletvekili Fevai Arslan oldu. Arslan seçimlerden hizmetlere, projelerden parti içindeki dengelere kadar önemli konularda Tayhan’ın sorularını cevaplandırdı.

 

 


Olağanüstü bir oy aralığı yok


10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde AK Parti’nin Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oyu “teveccühün devamı” olarak yorumlayan Arslan, Düzce’de alınan yüzde 73 oy oranını normal karşıladığını belirtti ve genel seçimden bu yana yaşanan artışı yorumladı.


Arslan, “Yerel seçimler kişiye odaklı oluyor. Başkanın, meclis üyelerinin kişisel ilişkileri dostluk ve düşmanlıkları etkiliyor. Ama genel seçim bazında bakarsak yüzde 66’ya yüzde 73. Yani Düzce’de olağanüstü bir oy aralığı yok.” ifadesini kullandı.


Çatı aday neden kaybetti?


Arslan, oyların artışında muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun parti tabanlarından destek görmemesinin de etkili olduğunu vurguladı.


Arslan, “14 partinin bir araya gelerek ortaya çıkardığı ortak aday bu partilerin tabanlarının çok kabul ettiği bir aday değildi. Bundan dolayı kendi adaylarına oy vermeyip genel başkanımıza oy vermiş olabilirler.” şeklinde konuştu.


En büyük şikayet: Yol ve su


Düzce için yapılan hizmetler noktasında köylerde duydukları en büyük şikayetin yol ve su sorunundan kaynaklandığını aktaran Arslan, yol çalışmalarına grup yolların asfaltı ile başladıklarını ve daha sonra köy içlerinde kilit parkeyle yapılacağını ifade etti.


Arslan, “Köylerimizde bin 610 km yol ağımız var. Bunun 722 km’si asfalt. Eylül ayına kadar 75 km daha sıcak asfalt yapacağız ve köy yolu ağında 200 km sıcak asfaltımız olacak.” şeklinde konuştu. (18,00)
TEM bağlantısı 2016'da başlar


Düzce merkezden otoban bağlantısının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Milletvekili Fevai Arslan, bağlantı yolunun başlangıç tarihini verdi.


Arslan, “Orada iki tane OSB var. Bir de otogar yapılıyor. Otogarın temeli atıldıktan sonra bu iş kaçınılmaz oldu. Otogar işin içine girince mecburen proje değişikliği yapıldı. Bu sene proje değişti. Seneye yatırıma alınacak. İnşallah ondan sonraki sene de yapımına başlanır.” ifadesini kullandı. (30,30)
Bugünden yarına olacak işler değil


Turizm çalışmalarında önceliği altyapıya verdiklerini vurgulayan Arslan, daha sonra gerekli reklamların yapılıp yatırımcıyı çekeceklerini söyledi ve turizme yönelik ring projesinden bahsetti.
Arslan, “Düşündüğümüz bir ring var. Efteni’den girecek, Toptepe, Pürenli, Güzeldere, Samandere, Sinekli Yaylası’ndan Abant’a çıkacak. Bu ringi tamamlayacağız. Tabii ki bugünden yarına olacak işler değil. Çok maliyetli bir iş.”


2015’te prefabrik yapı kalmayacak


Depremin üzerinden 15 sene geçmesine karşın Düzce’nin hala kurtulamadığı prefabrik okullar konusunda önemli mesafe kat ettiklerini vurgulayan Arslan, 2015’te prefabrik yapı kalmayacağını müjdeledi.


Düzceli'min 2 yılı çalındı


Hastane inşaatında yaşanan gecikmenin Kamu İhale Kanunu’ndan kaynaklandığını belirten Arslan, kanun nedeniyle Düzceliler'in sıkıntı yaşadığını belirtti.


Arslan, “Bu kanundan dolayı sağlıkta, en önemli konuda, Düzceli'min 2 yılı çalındı. Benim Düzceli'min günahı ne? SSK’ya gidiyor, Muncurlu’ya gidiyor, eski devlet hastanesine gidiyor… Bu hastane inşaatının ihalesi yapıldığından beri ilçelere 4 tane hastane yapıp açılışını gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu. (1,09,20)
Başbakanın sürprizleri olabilir


AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından parti içerisinde yaşanacak değişime de değinen Fevai Arslan, AK Parti’nin kişilere bağlı bir parti olmadığını belirterek herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti. Arslan, yeni Başbakan konusunda her şeyin olabileceğini vurguladı.


Arslan, “Her şey olabilir. Başbakanımızın sürprizleri olabilir. Partinin gidişatını hiç etkilemez. AK Parti kurumsal bir partidir. Milletin partisidir.” ifadelerini kullandı.


Yaklaşan genel seçimlerde tekrar milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruya net cevap vermekten kaçınan Arslan, önünde süre olduğunu ve eğer yapmayı planladığı işler yarım kalırsa aday adaylığını açıklayabileceğini belirtti.