Takvimler 28 Mayıs 2016 tarihini gösterdiğinde 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev alan AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün bakan sıfatıyla memleketi Düzce’ye ilk ziyaretinin büyük coşkusu yaşanıyordu. Anadolu Otoyolu Kaynaşlı Gişeleri önünde "Düzce'mize Hoş geldiniz Sayın Bakanımız" pankartıyla Özlü'yü karşılayan partililer adeta sevgi gösterisinde yarışa girerken, bugün gelinen noktada birçoğunun Özlü'nün yanında değil karşısında durması 'siyasetin cilvesi' olarak yorumlandı.

O günlere ait görüntülere bakıldığında Düzce Belediyesi Mehter Takımlı ve kurbanlı karşılamada en ön saflarda eski İGM Üyesi ve yıkılan Camlı Köşk'ün işletmecisi Cahit Aydın, Özlü hakkında yaptığı keskin açıklamaları yüzünden AK Parti ile yolları ayrılan eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, dönemin AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile Akfa Beton Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutlu'nun yer aldığı görülüyor.

Cahit Aydın: Destekçisiydi muhalifi oldu

Karşılamada kesilen 3 kurbanla bizzat ilgilenen Cahit Aydın'ın uzun yıllar işlettiği ve her yerini ücretli hale getirdiği Camlı Köşk'ü Düzce Belediye Başkanı seçilmesinden kısa süre sonra yıktıran Dr. Faruk Özlü, araya giren partililere rağmen bu kararlı duruşundan geri adım atmadı. Bu yıkım, 4 yıl önce bakan olarak Düzce'ye gelen Özlü'yü en mutlu ve heyecanlı karşılayan kişi olan Aydın'ın Başkan Özlü'ye en muhalif isimler arasına soktu.

İbrahim Korkmaz: En ağır eleştiriler ondan geldi

Yıllar sona Düzceli bir ismin bakanlık mevkiine yükselmesi nedeniyle duyulan gurur ve mutluluğun en yoğun şekilde yaşandığı karşılamada kesilen kurbanlar sırasında duayı okuyan isim olan eski Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da şimdiki zamanda Özlü'nün görüş, düşünce ve yaptıklarına karşı çıkan siyasetçi olarak hafızalara kazındı. Yaptığı dobra açıklamaları ile vekillik görevi boyunca adından söz ettiren Korkmaz'ın, Başkan Özlü için kullandığı ağır ihtamlar partisinin ihraç düğmesine basmasına neden oldu. Partiyle yolları ayrılsa da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlılığını her fırsatta dile getiren Korkmaz, katıldığı platformlarda hala Faruk Özlü'yü eleştirmekten geri durmuyor.

Hikmet Keskin: Görevden alınmasını hazmedemedi

Özlü'nün bakan olduğu dönemde il başkanlığı koltuğunda oturan ancak başkan adayı olarak açıklanmasının ardından ani bir kararla görevden el çektirilen Hikmet Keskin'in karşılamadaki sevinci objektiflere yansırken, bugün aralarının serin olduğu her kesim tarafından biliniyor. İl başkanlığı görevinden istifa etmesi yönünde genel merkezden gelen talimatın arka planında Özlü'nün olduğu görüşünde olan eski İl Başkanı Hikmet Keskin'in artık Düzce'nin yerel yönetimin başında olan Faruk Özlü ile diyaloğunun olmadığı konuşuluyor.

Ahmet Mutlu: Artık araları mesafeli

Yine karşılamanın en dikkat çeken isimleri arasında yer alan Akfa Beton Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutlu ile de Özlü'nün arasına kara kedi girdiği biliniyor. Düzce'de önemli yatırımları bulunan şirketin tepesindeki isim olan Mutlu, bakan olduğu dönemde Özlü'nün yanında yer alıp büyük destekçisi olduğunu gösterirken, yıllar içerisinde bu tutum yerini mesafeli bir duruşa bıraktı.