Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bu kez de Düzce’de devam eden ikili eğitim sorununu gündeme taşıdı.

İkili eğitim gerçeğine dikkat çekti

Düzce'de 18 okulda hala ikili eğitim yapılmaya devam edildiğini hatırlatan Yılmaz, “2022 yılı içinde Düzce'de Millî Eğitim Bakanlığının okul yapımı ve onarımı için ayrılan yatırım tutarı 18 milyon 486 bin Türk lirası olarak belirlenmiştir. Düzce'de 18 okulumuzda ikili eğitim öğretim yapılmaktadır. İkili eğitim sistemi Millî Eğitim Bakanlığının da tasvip etmediği bir sistemdir. Düzce'de bir an önce tekli eğitime geçilebilmesi için yapımı devam eden okulların haricinde en az 10 adet yeni okul yapılması gerekmektedir ancak 2022 yılı için ayrılan bu ödenekle okulların yapılması bir yana mevcut okulların tamirinin yapılması bile zor görülmektedir.” dedi.

'Düzce'ye ayrılan ödenek arttırılmalı'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özar’e seslenen Yılmaz, ödeneği arttırılması çağrısı yaparken, “Düzcelilerin hak ettiği kaliteli ve modern eğitimleri alabilmeleri için ayrılan ödeneğin artırılması gerekmektedir. Ayrıca Düzce Öğretmenevi ekonomik ömrünü tamamlamış iptidai bir binada hizmet vermeye çalışmaktadır, Yeni öğretmenevi binası bir an önce yatırım planına alınarak ihalenin yapılması ve inşaatın başlaması gerekmektedir. Buradan tüm Düzceli hemşerilerimiz adına Millî Eğitim Bakanımıza sesleniyorum.” diyerek yeni öğretmenevinin de yatırım planına alınmasını istedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN