Nurettin Türkmen’in CHP İl Başkanlığından istifasının ardından toplanan il yönetimi yeni başkanını belirledi. CHP artık bir kadına emanet… CHP Kadın Kolları başkanlığını yürüten Müjgân Çakman, bugünden itibaren İl Başkanı olarak devam edecek…

Böylece CHP'nin Türkiye’de tek İl başkanı ünvanını da elde eden Çakman, partisine kendisini seçtiği için teşekkür ederken, büyük bir görevi üstlendiğini ifade etti.
Birlik ve beraberlik içinde güzel bir dönem geçireceklerine inandığını dile getiren Çakman, geride bıraktığımız seçim dönemi ile ilgili değerlendirme yaptı ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceklerini anlattı.
Çakman, “ bu insanların tercihi sonuçta. AKP’den kurtulmayı hedefleyen bir seçmen kitlesi vardı. Burada kurtuluşu MHP’de gördüler. Bizim seçmelerimiz MHP’ye kaydı. Oy kaybımız bundan kaynaklandı. Şimdi o seçmenleri daha fazlasıyla geri kazanacağız.” dedi.

CHP’de kadınların aktif rol oynadığını hatırlatan Çakman, seçimlerde de kadın katkısının kendini yeterince gösterdiğini ifade etti. Çakman, yönetimi bir kadının devralmasıyla daha birleştirici rol oynayacağını da sözlerine ekledi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır