Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 2.5 yıllık görev süresinin ardından 2 Ekim’de istifasını kamuoyuna bir yazılı bir açıklamayla duyurdu. Uzun süredir konuşulan görevden alma iddialarının gölgesinde gelen istifa haberi sonrası en merak edilen konu yeni başkanın kim olacağı oldu. Düzce Valiliği, Düzce Belediye Meclisi’nin yeni Belediye Başkanını seçmek için 6 Ekim Cuma günü saat 15.00’da toplanacağını duyurdu. Tarihin de belli olması sonrası ile AK Parti’de toplantı trafiği başladı.

Kritik 2 toplantı
Önce Düzce Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Salih Keskinli, belediye meclis üyelerini mesaj yoluyla Kalıcı Konutlar Bölgesi’ndeki Erguvan Sosyal Tesisleri’nde toplantıya çağırdı. Ancak “Başkan kim olacak?” sorusu için toplanan meclis üyeleri arasında ismi başkanlık için geçen adaylardan Dursun Ay ve Murat Caymaz yoktu. AK Parti’de öne çıkan bu iki adayın parti içi bir toplantıda yer almaması ‘Çağrılmadılar mı?’, ‘Katılmadılar mı?’ sorularının sorgulamaya açılmasına neden oldu. 
Dün ise AK Part İl Binası’nda bu kez başkanlık koltuğuna oturacak yeni isim için sandıklar kuruldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya temayül için geldiği Düzce’de tüm meclis üyeleri tek tek görüşme yaptı.

MHP ‘Caymaz’ derse…
Bu iki kritik toplantı sonrası AK Parti’nin muhtemel adayının Dursun Ay ya da Murat Caymaz olacağı tahminleri devam ederken, özellikle başkan yardımcılığı da yapan Caymaz’ın mecliste sakin ve uyumlu tutumu nedeniyle MHP’nin de desteğini almasına kesin gözüyle bakılıyor.  
Meclis üyeleri arasından, her partinin kendi başkan adayını belirleyeceği oylamada şimdi gözler 21’i AK Parti’den 10’u Milliyetçi Hareket Partisi’nden oluşan 31 üyeli Düzce Belediye Meclisi’ne çevrildi. AK Parti ve MHP’den gösterilecek belediye başkan adayının en az 16 oy alması gerekiyor. MHP’nin Murat Caymaz’a tam destek vermesi halinde AK Parti’den gelecek 6 oy daha Caymaz’ı başkanlık koltuğuna taşıyabilecek.

‘Kayyum’ güçlü ihtimal
Ancak İçişleri Bakanlığı’nın ‘kayyum’ kararı alması en az seçim kadar güçlü bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Parti içinde yaşanan bölünmeler kayyum atamasının ağır basmasını sağlıyor.

Haber; C. ÜSTÜNER