Bayramın ikinci günü siyasi partilerin il teşkilatlarının bayramlaşmaları devam etti. CHP İl teşkılatındaki bayramlaşma programı saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı. Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatı, bayramlaşma programıyla bir araya geldi. Il başkanı müjgan ÇAKMAN açılışta yaptığı kısa konuşmada partililerin bayramını kutladı.


CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan partililere hitaben açıklamalarda bulundu. Özcan, partisinin destek verdiği Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu paretililere tanıtarak, Ak Parti'nin adayı olan Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştırdı.

Özcan, " Şimdi bakıyoruz Ekmeleddin Bey'den başka 'ben bütün Türkiye'nin adayı olacağım' diyen yok. Bu seçim adil bir seçim değil. Örneğin TRT hergün haberlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını 10 dakika vermesin ben milletvekilliğini bırakırım. Hergün 10 dk onun haberini gösteriyorlar. Ekmeleddin bey muhafazakar bir insan ama yobaz değil" şeklinde konuştu.


Düzce'den sorumlu milletvekili Tanju Özcan, konuşmasının devamında partililere seslenerek adaylarını çevrelerine tanıtmalarını istedi.


Özcan, " Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çevrenizdeki insanlara anlatın. Nasıl bir aday ve nasıl bir insan olduğunu anlatın. Sizler de bize yardımcı olun" ifadelerini kullandı.


Bolu milletvekili Özcan'ın konuşmasının ardından sözü devralan Bolu Eski Milletvekili Mustafa Karslıoğlu, partililerin bayramını kutladı.


Karslıoğlu'nun konuşmasının ardından bayramlaşma programı sona erdi. 

 

Haber;E.Tınaz