Dün akşam yapılan Bolu Belediye Meclis toplantısında, “Su ve Katı Atık Ücretlerinin 10 Kat Zamlı Verilmesi” görüşmeleri sırasında, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Düzce halkının iradesine hakaret eden CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, ilk tepki CHP’nin ittifak ortağı İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’den geldi.

“Bolu’yu bugüne kadar hep örnek gösterdik, ama…”

Er yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Bolu Belediyesinin özellikle pandemi döneminde ortaya koyduğu başarılı işleri, insiyatif alma hızını ve kararlılığını hep örnek gösterdik. İyi bir çalışma modeli ve performansı göstermesini memleketimiz ve şehrimiz adına gıpta ile takip ettik. Fakat Düzce’nin yerel problemleri Düzcelilerin tercihi ve sorunudur. Eleştirmek, düzeltilmesine katkı sunmak ve hatta doğru yapılan her işi destekleyip alkışlamak Düzcelilerin hakkıdır” diye konuştu.

“Düzce'nin imajının zedelenmesine izin vermeyiz”

Düzce’nin imajının zedelenmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Er, “İyisi ile kötüsü ile Belediye bizim Belediyemiz; Başkan bizim Başkanımızdır. Şartlar ne olursa olsun bizim için kıymetli olan Düzce’dir. Düzce’ye yönelik Düzce dışından yapılan yerel söylem ve eylemleri kimden gelirse gelsin tasvip etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Düzceli kendi sorunlarını kendisi çözebilecek kabiliyet ve kudrete sahiptir. Düzce’nin imajı her şeyin üzerindedir. Zedelenmesine müsaade etmeyiz. Memleketimizi el birliği ile korumak ve güzel günlere ulaştırmak en önemli sorumluluğumuzdur” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI