CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen İl Danışma Toplantısı, Parti meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu ve Bolu milletvekili Tanju Özcan, İl ve ilçe başkanları, partililerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Yerel ve genel konuların görüşüldüğü il danışma toplantısında tüzük gereği hazırlanacak  sonuç bildirgesi genel merkeze gönderilecek.

İl Danışma toplantısının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Zekeriya Tozan, parti meclis üyesi Canan Kaftancıoğlu ve BoluMilletvekili Tanju Özcan’ın gündeminde Düzce Belediyesi vardı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Zekeriya Tozan, Düzce’nin kötü yönetildiğini savunarak  örnekler verdi.

Usulsüz harcamalara izin vermeyeceğiz

Tozan, “ 10-15 gün önce yayınlanan listede  Düzce Belediyesi en borçlu 17. İl olarak açıklandı.  Belediye maalesef alımları kendi şirketinden yaparak belediyeyi zarara uğratmaktadır.  Bunun örnekleri de vardı. İki saat kulesine 745 bin TL verildi. Otobüsleri direk almak yerine YEYPAŞ üzerinden kiraladı. Kendi alsaydı 15 milyon TL belediyenin kasasında kalacaktı.  Yine Yimpaş AVM’nin kapalı pazaryerine dönüştürülmesi için sarar grubuyla anlaşma yapılmış. Basında 185 bin TL gibi bir kirayla kapalı pazaryeri yapılacağına dair haberler okuduk. CHP olarak bu usulsüz harcamalara izin vermeyip, gerektiğinde yargıya götüreceğiz.”dedi.

 Belediyenin bayram öncesi aldığı kararla yerleşik esnafı zarara soktuğunu hatırlatan Tozan, bunun kabul edilebilir olmadığını savundu.  Katı Atık Tesisi olmadığı halde faturalara evsel atık bedeli yansıtılmasının da  doğru olmadığını aktardı. Tozan’ın ardından söz alan parti meclisi üyesi Canan Kaftancıoğlu, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın Düzce Belediyesi hakkında yaptığı açıklamara çok fazla şaşırmadığını belirterek AK Parti belediyelerini eleştirdi.

Kime rant sağlarız zihniyetiyle karşı karşıyayız

 Kaftancıoğlu, “ Burada önemli olan bize düşen bu kötü örnekleri nasıl el birliğiyle değiştirebiliriz.  Atıkların Melen çayına dökülmesi uzun vadede çok kötü sıkıntılar yaratacağı bir gerçek. Hal böyle olunca yerel ve ulusal ölçekte idareciler halkın huzur ve refahını nasıl attırabileceğine dair proje üretilirken, burada kime rant sağlayabiliriz, doğayı nasıl katledebiliriz zihniyetiyle karşı karşıyayız. CHP’li belediyeler Düzce’de olduğu gibi doğa katliamı yapmaz, yapmamalı yaparsak da karşı çıkmalıyız. CHP’li belediyeler usulsüz  işler yapmaz, yapmamalı. CHP’li belediyeler, belediyenin çıkarlarını halkın çıkarından üstün tutmaz. CHP bu standarttı oturtmaya yaygınlaştırmaya çalışıyor. Düzce halkının hak ettiği ve halkın yaşamak isteğini hale getirmek için mücadele edeceğiz.”dedi.

Düzceliler bizden bile daha şanssızsınız

10 yıllık Belediye meclis üyeliğinin yanı sıra Yerel yönetimler üzerine lisans yaptığını hatırlatan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan,  Düzce Belediyesi’nin başarısının tartışmanın bile gereksiz olduğunu söyledi.

Özcan, “ Düzce Belediyesi başarısızlık konusunda üzerine tez çalışması yapılacak kadar beceriksiz, basiretsiz bir şekilde  yönetiliyor. Hala otogar açılacak mı açılmayacak mı belli değil. Buraya Türkiye Cumhuriyeti devleri önemli bir teşvik vermiş. Türkiye’deki çarpık sanayileşmenin oluşmasında AKP’li belediyelerin katkısını görüyorsunuz. Yağmur yağsa Düzce’nin ana caddelerinden geçilmiyor. AKP Türkiye genelinde başarısız ama en başarısız olduğu il Düzce. Hiç tartışmasız sonra bolu geliyor. Ama siz Düzceliler bizden bile daha şanssızsınız belediye hizmetleri konusunda.Düzce’yi bu zihniyetten kurtarma görevi bizim. 2019’da Düzce’yi bu belediyeden alacağız.”dedi.

Özcan ayrıca, dokunulmazlıkların kaldırılması, Suriyeliler’e vatandaşlık verilmesi konularında da açıklamalarda bulundu. Toplantı basına kapalı devam etti.


haber;S.KAŞKIR