AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, bugün düzenlediği basın toplantısında Düzce'nin sorunlarını ele aldı. Erbay, toplantıya başlamadan öncede yaptığı bütün çalışmalarda Düzce'nin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ve Düzce'nin gelişmesi için bütün Düzcelilerle birlikte kardeşçe çalışmaların üzerine gitttiklerini ifade etti.

“Bir yanda yeşillik bir yanda abide.”

Yapılması konusunda bu zamana kadar değişik tarihlerin verildiği Hükümet Konağı, yeni yerinden sonunda pazartesi günü hizmet vermeye başlamıştı. Düzce ile ilgili ilk olarak bu konuya değinen Erbay, “Şubat dedik, mart dedik, mayıs dedik ve nihayet Hükümet Konağı'nı hizmete açtık. Düzceli eskiden İnönü Parkı'na geldiğinde bir tarafta yeşillik, diğer tarafta ise barakalar görüyordu. Bizde yaptığımız çalışmalar sonucunda o baraka alanına Düzce'nin Hükümet Konağı'nı yaptık. Artık bir tarafta yeşillik, diğer tarafta ise Düzce'nin Hükümet Konağı var. Düzce, bu konakla birlikte daha da gelişti ve gelişmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

“Bakan gelsin de Yığılca'nın virajlarından geçsin.”

Düzce'nin yolları konusunda da açıklamalarda bulunan Erbay, bu konuda da yapılan çalışmalara değindi. Düzce'nin yol konusunda özellikle Yığılca'da sorun yaşadığını belirten Erbay, “Bu konuda Ulaştırma Bakanı ile görüştük. Kendisi temmuz ayında Düzce'ye gelecek ve yolları kendi gözüyle görecek. Yığılca'nın yol konosunda da çok sorunları var. Bakanımız gelsin, o virajları bir görsün istedik. Yollar konusunda yaptığımız çalışmalar da ortada. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Düzce'nin yol sorunuyla da yakından ilgileniyoruz.” dedi.

“Üniversite için talepte bulunduk.”

Düzce Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin personel sorununu çözmek için Düzce'den Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekili Metin Kaşıkoğlu., Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcısı Ferruh Gezen, Başhekim Bünyamin Dikici ile Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştüklerini de belirten Erbay, “Üniversitemizin sorunlarıyla daha kurulma aşamasından itibaren ilgilenmeye başladık. Sıkıntılar yaşandı elimizden geleni yaptık. Özellikle yapım aşamasında ek bütçeden 5 milyon TL'ye kadar ek destek aldık. Şimdi de personel sorunuyla ilgileniyoruz. Son görüşmemizde de Bakanımızdan 20 personel sözü aldık.” ifadelerine yer verdi.

“Kavşağın yapılması için çalışmalar yapılıyor.”

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yeni yerine geçmesiyle birlikte oluşan yol sorunu konusunda da girişimlerin devam ettiğini belirten Erbay, “Bu konuda haritalar üzerinde incelemeler de bulunduk. Gereken neyse yapmaya çalıştık. Özellikle kamulaştırma konusunda vatandaşlarımız arsa bedelinden çok daha fazla para istediğini öğrendik. Bizde kolları sıvadık ve iki nokta belirledik. Eğer biri olmazsa diğeri olacak. Bu konuda da harita çalışmaları yapılıyor. Bu konuyu da çözmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi,

“Yığılca için Hastane talebimiz var.”

Sağlık konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erbay, özellikle ilçelerdeki hastane konusuna değindi. Her ilçede hastane olmasının çok zor olduğuna değinen Erbay, “Şimdi Gölyaka'daki, Çilimli'deki hastalar Düzce'deki hastanelerde tedavi görebiliyor. Ama Yığılca'ya da ayrıcalık tanımamız gerekiyor. Acil bir hasta oradan buraya gelene kadar o virajlı yollarda hayatını kaybeder. Bu nedenle Yığılca'ya Hastane yapılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü orası diğer ilçelere göre daha uzak ve Düzce'ye gelme ihtimalleri zayıf durumda.” ifadelerine yer verdi.

Erbay, son olarak tarımda ve eğitimde yapılan çalışmalara değinerek bu konularda da son yıllarda önemli girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.