Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ve il yönetimi Türkiye Kamusen İl Temsilciliği’ni referandum çalışmaları kapsamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vatan Partisi İl Başkanı Sönmez, Başkanlık Sistemi’nin memurların iş güvencesi için tehlike olduğunu savundu.

Sönmez, şunları söyledi: “Yıllardır, iktidar memurların iş güvencesini ortadan kaldırmak için girişimlerde bulundu. Fakat memurların tepkileri nedeniyle bunu başaramadı. Başkanlık sistemiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu da tek bir kararnameyle ortadan kalkabilecek. Başkan tek başına kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisine sahip olduğu için meclise gelmeden, tartışılmadan, kimsenin haberi dahi olmadan bir kararnameyle memurların iş güvencesi son bulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Memurluk tapulu mal olmayacak” diyor. Memurların iş güvencesinin olmasını hak değil, tapulu mal olarak değerlendiriyor. Başkanlık sistemiyle, başlatılan sözleşmeli memur uygulamasının tümden hayata geçeceği görülüyor. Sayın bakanın konuşması bunun ipucunu veriyor. Memurların da iş güvencesinin geleceği de “hayır”da.”

“Bugün bu anayasa değişikliğini savunan iktidar zaten atanamayan binlerce öğretmen ve memur yarattı.” diyen Sönmez, “Hem 657’ye tabi memurların hem de memur olacak, iş arayan  gençlerin geleceği ‘hayır’da birleşmektedir. Bütün araştırma ve gözlemler önemli farkla bu oylamanın ‘hayır’la sonuçlanacağı görülüyor. Ancak başta memurlar ve gençler mutlaka sandığa gitmeli. Kendi kaderlerine sahip çıkmalıdır.Herkes için Hayırlı olan budur.” dedi