Her fırsatta Bolu’yu Düzce’yle, Bolu Belediyesi’ni de Düzce Belediyesi’yle kıyaslayan açıklamalarda bulunan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin dün gerçekleşen aralık ayı 2. oturumunu da boş geçmedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın Öncü TV’de Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtladığı Kitabın Ortasından programındaki açıklamalarını meclis gündemine taşıyan Özcan, daha önce hükümetin sahip çıkmadığını savunduğu Düzce’ye bu kez kamu yatırımlarının geldiğini söyleyip Bolu’ya neden gelmediğini sordu.

‘Çakır biz Ankara’dan Bolu’ya göre daha büyük yatırım alıyoruz diyor’

Başkan Özcan, “Bizim bir Düzce milletvekilimiz varmış 27. Dönemde. Ben ismini yeni duydum. Meclis kürsüsünde konuşurken de hiç görmedim. Nasıl bir insandır bilmiyorum. Bir tek MHP milletvekili Ümit Bey’i biliyorum. Çok çalışkan bir isim Düzce’de. Bir canlı yayında Sayın Fahri Çakır diyor ki, ‘Tabii ki Bolu Belediye Başkanını takip ediyoruz. İlk mülteci düşmanlığıyla gündeme geldi. Benim Özcan’ın söylemlerini kabul etmem mümkün değil.’ Buraya kadar tamam. Eleştiri. Ben Düzce’yle Bolu’yu mukayese etmeyi sevmiyorum diyor. Ama diyor. Biz sanayi yatırımlarında Bolu’dan çok öndeyiz, turizm konusunda pek iddialı konuşmayayım diyor. Biz her konuda Bolu’nun önündeyiz diyor. Çünkü biz Ankara’dan Bolu’ya göre daha büyük yatırım alıyoruz diyor. Arkadaşlar şimdi sayın milletvekillerimize sormayacak mıyız?” dedi.

‘Biz gittikten sonra Düzceli arkadaşlarımız meydanı boş bulmuş’

Kendisinin TBMM’de 8 yıl boyunca CHP Bolu Milletvekili olarak görev yaptığı zamanlara atıfta bulunarak sözlerine devam eden Özcan, “Düzce milletvekili diyor ki ‘Biz Bolu’dan daha fazla yatırım alıyoruz.’ Ya vekil yalan söylüyor. Benim 8 yıllık milletvekilliğimin 6 yıllık döneminde biz Düzce’den daha fazla kamu yatırımı aldık. Ama biz gittikten sonra meydanı boş bulmuş Düzceli arkadaşlarımız. Önceden 100 lira Bolu’ya gelir 70 lirası Düzce’ye giderdi. Ben milletvekillerimize soruyorum. Bu ne diyor? Düzce nasıl daha fazla yatırım alıyor? Hepiniz Türkiye milletvekilisiniz ama sen benim Bolu’mun hakkını niye savunmuyorsun kardeşim?” diye konuştu.

‘Adam Düzce için uğraşıyor’

Fahri Çakır’ın Düzce için çalıştığını vurgulayan Özcan bu konudaki sözleriniyse şöyle noktaladı:

“7 senedir bir yüzme havuzunu bitiremediniz ya! Düzce milletvekilinin bu söylemini Bolu halkının takdirine sunuyorum. Adam Düzce için uğraşıyor, çalıyor. Düzce’ye kamu yatırımı getiriyor ve Bolu'dan her konuda öndeyiz diyor. Ama belediye olarak önlerindeyiz demiyor. Diyemiyor çünkü.”

HABER: Mehmet GÜN