22 gündem maddesinin ele alındığı Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarının 2. Oturumunda, İYİ Partili Meclis Üyesi Ender Çakar’ın hedefinde Düzce Belediyesi Basın Birimi vardı. 

“Basın Birimi İYİ Parti’yi yıpratmak için çalışıyor”

Çakar, Belediye Basın birimini görevini layıkıyla yapmamakla suçlayan Çakar, ‘Basın birimi adeta İYİ Parti’yi yıpratmak için çalışıyor” dedi.

“Belediye Basın birimi meclis üyeleri arasında ayrımcılık yapıyor”

Düzce Belediyesi Basın Biriminin meclis üyelerinin arasında ayrımcılık yaptığını iddia eden Çakar, “Düzce Belediyesinin basın birimi var. En basiti, Belediye Meclisinde, biz bir şey söylediğimizde hemen ertesi gün Belediye Basın birimi bir basın açıklaması yayınlayarak, İYİ Partililer Mecliste şöyle dedi böyle dedi, yalandı dolandı bir sürü açıklama yapıyorlar. Tabii ki bizim söylediklerimiz karşısında belediye kendisini savunacaktır ama ‘Belediyenin Basın Birimi’ olarak meclis üyeleri arasında ayrım yaparak savunma yapması ne kadar doğrudur bu ayrı bir tartışma konusu.  Ben burada şunu söylemek istiyorum; en ufak bir meselede hemen açıklama yapan basın biriminin, Belediye Meclisinin tamamen hukuka uygun bir şekilde almış olduğu bir kararı, gazetelerde  ‘eller ranta kalktı’ yakıştırması yapılarak haber yapıldı. Belediye Basın birimi ise Belediye Meclisinin üzerine atılan bu iftirayı yalanlayan en ufak bir açıklama, savunma yapmamıştır. Meclisin onurunu korumak adına en ufak bir hamle yapmamıştır. Dolayısıyla ben burada şunu sormak istiyorum; Belediye Basın birimi, Belediyenin Basın birimi mi, Belediye Başkanının basın birimi mi?” şeklinde konuştu.