Anayasa Değişikliği Teklifi'nin meclis görüşmeleri sürecinde MHP'de Genel Merkez'in tutumuna tepki gösteren partililer tek tek istifalarını sundu. 11 Ocak'ta "Teşkilat olarak, mecliste görüşülmekte olan Anayasa Değişikliği Taslağı'nın içerik olarak ülkücü düşünceye uygun olmadığını düşünmekteyiz." açıklamasında bulunarak kamuoyuna istifa ettiklerini duyuran 15 kişilik Akçakoca yönetim kurulu üyeleri, TBMM'de AK Parti ile ortak yürütülen çalışmalara atıfta bulunarak "Bu davranışı içimize sindiremiyoruz." demişti. Bu açıklama ile Anayasa Değişikliği Referandumu'nda genel merkezin aksine oylarının 'hayır' olacağını da ortaya koyan eski yönetimden sonra Akçakoca Teşkilatı'nın akıbetini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz'a sorduk.

"Aşırı reaksiyon göstereceklerine gitmelerinin iyi olacağını söyledik"

"Akçakoca Teşkilatı için tasarrufumuz olacak." diyerek söze başlayan Yılmaz, şöyle devam etti: "Akçakoca Teşkilatı istifa dilekçelerinde anayasa değişikliği ile ilgili kendilerinin hayır yönünde inisiyatif kullanacaklarını ve bu yüzden görevde duramayacaklarını beyan ettiler. Biz de isabet olacağını söyledik. Parti programının içinde aşırı reaksiyon göstereceklerine gitmelerinin iyi olacağını söyledik. Kendi tercihleridir. Birkaç arkadaşımız gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bir arkadaşımızı görevlendireceğiz. Bizim için çok önemli bir durum değil.

"Küçük bir grubun "hayır" demesi bölünmeye götürmez"

Herkesin görüşüne saygı duyduklarını belirteren MHP İl Başkanı Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sistem Yüce Türk Milleti’nin önüne konulacaktır. Bizim parti tabanımızın içinde de "hayır" diyecek arkadaşlar çıkacaktır. Burada kendilerine dediğim doğrultuda hareket etmeye çalışacağız. Bu bir bölünme değil tercihtir. Küçük bir grubun "hayır" demesi bölünmeye götürmez. Bunda bir zorlama ve kırılma noktası olmayacaktır. Bu durum referandum sürecinde çalışmaları etkilemeyecektir. Bizim görüşümüzde olan arkadaşlarla çalışırız. Biz Türk Milleti’nin her kesimine gideceğiz referandumla ilgili olarak. Neden anayasa değişikliğinin gerekeli olduğunu ve neden ‘evet’ diyeceğimizi insanlara anlatacağız."

"Elimizden ne geliyorsa yapacağız"

Değerlendirmelerinin sonunda özellikle sosyal medyadaki hakaret içeren paylaşımlara dikkat çeken MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, 'sağduyu' çağrısı yaptı. Yılmaz, şunları kaydetti: "Son aylarda Türkiye zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. İnsanları sağduyulu olmaya davet ediyorum. Özellikle sosyal medya paylaşımlarında yüce Türk Milleti’nden dikkatli paylaşımlar yapmalarını istiyorum. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile alakalı bir takım sosyal medyada ağza alınmayacak şeyler söylüyorlar ve bunları yakından takip ediyoruz gerekli hukuki işlemleri de başlatacağız. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Eleştirebilirler, eleştirilere her zaman açığız ama gerek MHP’nin kurumsal kimliği üzerinden ya da Sayın Dr. Devlet Bahçeli üzerinden yapılan hakaretlere sessiz ve duyarsız kalmayacağız. Gerekli birimlerle de harekete geçtik."